© Rootsville.eu

Willa
Better Days


© Rootsville 2017

What The F*ck!!! This Willa Vincitore is a wake-up call for those who are in Europe responsable for booking excellent good  music in our clubs and at our festivals...

Al meer dan 2 decennia weet deze Willa Vincitore al haar fans te boeien met een uitstekende mix van blues, soul en funk. En dan maar klagen aan deze kant van het water dat er niets nieuws onder de zon is. Aan haar zijde op deze 'Better Days' staan niemand minder dan Chris Vitarello (Bruce Katz), Lee falco (Bill Payne & Donald Faga), Jay Collins (Greg Allman & Boz Scaggs), Reggie Pittman (Sarah Vaughan, Lester Bowie, Brandford Marsalis & Aretha Franklin), Chris O'Leary (James Cotton & Hubert Sumlin), Petey Hop (Pinetop Perkins), Brandon Morrison (Donald Fagan) en Scott Milici en dan lees je zo dat deze Willa in een uitzonderlijk uitgesproken gezelschap verkeerd.

Als je leest welke referenties deze 'Company' komen voor te leggen kan het niet anders of we krijgen hier een album van uitzonderlijke kwaliteit en dat hoor je meteen al met de opener 'Love Looks Good on Me' dat uitloopt op een heerlijke gospel. Memphis blues en soul als in de betere dagen en dit rechtstreeks geïmporteerd van uit de Hudson Valley. Blues met een soulvolle stem die je vanaf 'minute one' aan de speakers weten te kluisteren. Op 'Stop, Drop and Roll' krijg ik het gevoel weer als in de good ol'days met onder meer een Gladys Knight.

'Hooked On You' ooooooooooh wat komt dat lekker binnen, alsof we de sixties soul terug aan het beleven zijn, en ja we missen Aretha en Gladys wel hoor. Met 'Hey Little Sister' met een Chris O'Leary aan de harp zal deze Willa ook zonder meer de harten gaan breken van alle blues adepten. Ook 'Mama Needs Some Company' is voer voor de soulrockers onder ons, rockend met een stevige portie slide. In het begin van deze recensie vermelde ik ook funk en 'Say What' is dan ook gespeend van deze tak in de muziek. Afsluiter 'Demons' brengt ons dan weer richting Delta en zo krijgen we hier van Willa and Company een meer dan, gevarieerd album aangeboden.

 

tracks:

01 Love Looks Good on Me
02 Stop, Drop and Roll
03 Hooked on You
04 Hey Little Sister
05 Better Days
06 Caroline
07 Look What We've Done
08 Mama Needs Some Company
09 Crazy Man
10 Say What
11 Opposite of Lonely
12 Demons


more info:

year: 2017

artist: Willa and Company

label: Building Records

promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

musicians:

Willa Vincitore: vocals
Chris Vitarello: guitars
Petey Hop: acoustic guitar on #6
Scott Milici: keys & vocals
Brandon Morrison: bass & vocals
Lee Falco: drums, percussion & vocals
Jay Collins: sax
Reggie Pittman: trumpet & flugelhorn
Chris O'Leary: harmonica & vocals on #4