© Rootsville.eu

Zoe Schwarz Blue Commotion (UK)
This is The Life I Choose


© Rootsville 2017

Het Verenigd Koninkrijk is maar een paar uurtjes van ons kleine landje vandaan en toch horen we met regelmaat het geklaag dat we altijd maar diezelfde bands moeten aanzien. Niet kennen? Deze Zoë Schwarz heeft de laatste vijf jaar telkens een album op de markt gebracht en is dus alvast geen excuus. Met deze 'This is The Life I Choose' krijgen we dus het nieuwste wapenfeit te horen.

De bouwstenen rond deze Blue Commotion zijn uiteraard de vocale Zoë Schwarz maar we kunnen hier toch ook niet voorbij songwriter/gitarist Rob Koral die in de muziek voor deze 'Zoe Schwarz Blue Commotion' zijn volledige inventiviteit kwijt kan. Beiden werken al bijna meer dan 13 jaar samen en in die hoedanigheid is dit reeds hun 4de album samen.

De muziek van deze band is blues met een plus want naast blues is er meer dan een knipoog naar soul en jazz. Zelfs is er een beetje rock waar te nemen in de titeltrack. De warmte van dit album komt uit de sterke vocale kwaliteiten van deze Zoë Schwarz die hierbij geruggesteund wordt door de excellente conversaties van Ro Koral's gitaar en de aangename Hammond grooves van Pete Whittaker.

Openen doen ze met een onvervalste floorfiller in 'Hold On' een bluesnummer waar de energie zo van af springt, net als bij het soulbluesje en meeslepende 'Broken'. Met de nummers als het jazzy 'I Wanna Get Something Started With You' en het funky 'I Cant' Live Like That' maken van deze plaat een zeer dansbaar hebbedingetje. Na het semi-akoestische 'Call Of The Night' krijgen we nog 2 extra bonus tracks als extraatje waarop zeker 'Feeling Good' hoog in mijn lijstje staat aangeschreven. Een nummer dat geschreven is door deze Zoë Schwarz haar landgenoten Anthony Newley en Leslie Bricusse en mede door de gitaarsolo van Rob Koral nu eens niet kan vergeleken worden met de versie van Nina Simone.

Als dit het leven is waar deze Zoë Schwarz voor gekozen heeft kunnen we als blues liefhebber alleen maar tevreden zijn...


tracks:

01 Hold On
02 My Baby Told Me So
03 People
04 Broken
05 I Wanna Get Something Started With You
06 Free From You
07 This Is The Life I Choose
08 Exit
09 I Can’t Live Like That
10 No Money In My Pocket
11 Call Of The Night

bonus tracks:

12 We’re Going Wrong
13 Feeling Good

 

more info:

year: 2017

artist: Zoe Scharz Blue Commotion

label: 33 Records

promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)

musicians:

Zoë Schwarz: vocals
Rob Koral: guitars
Pete Whittaker: Hammond
Paul Robinson: drums & percussion

special guests:

Ian Ellis: sax
Andy Urquhart: trumpet #4,6 & 9
Julie Staines: backing vocals: #6,8 & 9