© Rootsville.eu

Zsa Zsa Zsu (B)

tiltle: Carrousel
music: jazz - swing manouche
year: 2017
label: Plansjee Records

info artist: Zsa Zsa Zsu

© Rootsville 2017


Dit debuutalbum van deze 'Zsa Zsa Zsu' is al een tijdje uit maar door een toevallige ontmoeting op een kerstmarkt te Lier hebben deze dames me toch enigszins verwonderd doen opkijken. Een frisse en jonge kijk op toch 'oudere' muziek en dus verdient dit toch wel enige aandacht. Wie zijn deze 'Zsa Zsa Zsu' dan?

Vijf jonge dames die er genoeg van hadden om telkens maar te moeten te lezen dat een band in hoofdzaak uit mannen bestaat. Dus met hun bezetting springen ze al meteen uit de band want hier is niemand van de andere sex waar te nemen, girl power dus. Van hun album 'Carrousel' is valt al teveel te lezen dus moet je zonder meer maar eens naar de optredens gaan luisteren. Op het gebied van 'PR' is er dus nog wel wat werk aan de winkel.

Annelies Emmerechts, Marijke Hellemans, Katja Maes, Annebelle Dewitte en Ansje De Groef vormen het geheel al heb ik ze nog maar als trio kunnen aanschouwen. Vijf jonge dames die het aandurven om als genre richting 'Jazz Manouche' te kijken en daarmee zijn ze wel uniek. Het meeste respect verdienen ze misschien wel door het uitbrengen van hun single 'Honey'. Deze single is een eerbetoon aan Eddy Wally en diens hit 'Cherie', geschreven door Johnny Hoes. Een nummer waarop de zangeres van deze groep een vertaling heeft uitgewerkt waardoor deze 'smartlap' aan een nieuw leven toe is, een nummer ook dat deze 'Carrousel' vrolijk aftrapt.

De klankleur van zangeres Annelies Emmerechts is 'crystal clear' te noemen en dit niet enkel op plaat maar 'live' klinkt het juist zo zuiver. Fris en vrolijk en ook de samenzang met de backing vocals verloopt vlotjes en glashelder. Nummers als de titeltrack 'Carrousel' en 'The World it Softy Cries' laten ook deze 'Zsa Zsa Zsu' ook horen wanneer ze even afdwalen van het 'manouche' gevoel. Net als het bluesy 'Blue Eyes' of het lichtjes 'poppy' rockende 'Feel The Rhyhtm', een nummer dat doet denken aan de eerdere sound van Lady Lynn. Niet erg want zo laten ze horen dat ze nog veel meer in hun mars hebben natuurlijk.

Uiteraard ben ik toch nog het meest onder de indruk van hun nummers als 'Golden Times with Me' en 'Money'. Niet zozeer omdat dit vrolijk klinkende jazz manouche is maar in de eerste plaats dat uitgezonder hun versie van 'Cherie' voor de rest allemaal originals zijn. Ik ga nu niet ze onder de 'bloempotten' bedelven en wil er toch opmerken dat een vibrafoon wel heerlijk is maar hoeft dit op ieder nummer? En nu maar hopen dat ik Andres Liefsoens niet op mijn dak krijg :-). Als extra bonus krijg je er nog wat 'lounge' bij met 'Golden Times', dus ook dit kunnen ze.

Nee dames, sjapoo en laat de wereld zo maar verder draaien!!!

 

tracks:

01. Honey
02. Remember
03. Carrousel
04. Vibes
05. Blue Eyes
06. Shiny Day
07. The World it Softly Cries
08. Blue
09. Golden Times With Me
10. Feel The Rhyhtm
11. Now We Can Only Dance
12. Little Elephant
13. Money
14. The World/Circles

bonus:

15. Golden Times (remix Engelstraat)

musicians:

Annelies Emmerechts: zang
Marijke Hellemans: gitaar & backings vox
Katja Maes: vibrafoon & percussie
Annebelle Dewitte: drums
Ansje De Groef :contrabas,fluit & backings vox