© Rootsville.eu

Billy Price & Fred Chapellier (US/F)
tiltle: Night Work
music: Blues
year: 2009
label: Dixiefrog

© Rootsville 2018


Wanneer we Chicago Blues gaan mixen met Soulblues komen we ontegensprekelijk terecht in het vaarwater van Billy Price. Zijn ‘East End Avenue’ uit 2006 is daar een prachtvoorbeeld mee met nummers als de titeltrack en zeker ook ‘Soulsailing’ zijn nummers om lekker de dansvloer mee op te zoeken.

Het is niet voor niets dat Billy ook wel de ‘East Coast Blue-eyed Soulman’ wordt genoemd. Zijn ‘Billy Price band’ werd opgericht in 1990 en in 2003 deed hij zelfs het BRBF te Peer aan met deze formatie.  Price was ook gedurende een tijd de stem van Roy Buchanan waarvoor hij zijn stem uitleende voor 2 van diens albums. Ook met een van zijn vrienden, Mr. Otis grand kon hij het ook goed vinden wat in 1997 resulteerde in ‘The Soul Collection’.

In 2007 trok Billy Price de hort op in Frankrijk met Fred Chapellier en nam ook deel aan de opnames van het album ‘A tribute To Roy Buchanan’ waarmee zij beiden een succesvolle tour mee opbouwden.

Fred Chapellier werd geboren in Frankrijk en daarmee wordt duidelijk waarom hij zoveel als gastgitarist opduikt bij artiesten die hun tijd meer en meer doorbrengen in dit goddelijke land. Na enkele jaren te hebben rondgezworven in de blues & rock scene opperde Fred in 1999 voor zijn eigen Fred Chapellier Blues band en omdat hij ook Roy Buchanan in zijn hart droeg kwam er na de reeds vermelde samenwerking met de ‘Tribute’ aan Roy een intensere samenwerking tot stand tussen Fred en Billy wat in 2009 resulteerde in het uitbrengen van  ‘Night Work’.

‘Night Work’ is een 13-tracks tellende album waarop Price en Chapellier heel wat credits voor hun rekening nemen. Het resultaat van het samenbrengen van hun twee stijlen is een zeer aangenaam en dansbaar album geworden en hiermee kunnen we alleen maar hopen dat er nog van zulks mag volgen.

Uiteraard zijn de soulinvloeden van Billy Price niet ver weg wat ten goede komt in nummers als ‘Don’t Let My Baby Ride’ een nummer met heerlijk background vocals en een soulvolle ‘horn section’. In het uptempo ‘Who You’re Workin’ For’ laten de heren het lekker swingen  en hier mogen ze zelfs een pluim werpen naar de harmonicaspeler Mark Wenner die iedereen nog wel zal herinneren van The Nighthawks. Mark speelt ook mee op de titeltrack en op ‘The Wrong Woman’. Nog groot volk mogen we aankondigen op ‘Love and Happiness’ waar Otis Grand zijn vocale medewerking verleent.

Soulvolle blazers, haarjuiste gitaar rifjes van Fred, gemixt met de prachtige stem van Billy en we krijgen een resultaat dat bij niemand mag ontbreken in de collectie…

tracks:

01. Smart Money
02. My Love Comes Tumbling Down
03. Night Work
04. Don’t let It Ride Baby
05. When The Lights Came In
06. Love And happiness
07. Who You’re Working For
08. Under The Influence
09. The Wrong Woman
10. O.V. Wright
11. All The Love In The World
12. Champagne Blues and Pitssburgh Soul
13. Skunk Shuffle