© Rootsville.eu

Suncourt Ramblers
Endless Riddles


De Loods Aarschot
2015, december 18

club: De Loods
artist: Suncourt Ramblers
artist: Endless Riddles

concert report: Freddie - photo credits: Freddie
© Rootsville 2015

 

Vrijdag 18 december en in ‘De Loods’ te Aarschot maken ze zich op om het seizoen 2015 achter zich te gaan laten en dat gaan ze hier doen in stijl en met de nodige ambiance. Voor deze afsluiter hebben Jassie en de Jokke aan bluegrass gedacht en dan nog wel van eigen bodem. Maar eerst hebben ze nog een duo uit hun hoge hoed getoverd en dit bestaat uit broer en zus Pierre Schifflers en Axelle Schifflers.

Endless Riddles bestaat dus uit 2 jonge singer-songwriters en dat het daarbij nog in de familie blijft is nog lekker meegenomen. Axelle en Pierre zijn afkomstig uit Namen en spreken al meer dan een mondje Nederlands wat hun nog extra punten opleveren van het Aarschotse publiek. Het opmerkelijkste is nog dat zijn nog maar sinds begin 2015 in de spotlights komen te staan.

Pierre Schifflers speelt gitaar en zingt naast zijn zus Axelle die met haar soms toch nog breekbare stem het evenwicht probeert te zoeken zodat beide stemmen voor een beklijvende concertje zorgen met meestal werk van eigen hand zoals het timide ‘Riverbed’ en ‘String By String’. Weldoordacht brengen ze ook enkele covers en met Bon Iver zijn ‘Holocene’ komen ze als duo zeer sterk uit de hoek.  Zeker en vast een duo dat nog heel wat in zijn mars heeft en dus zonder meer de moeite om te volgen want van goede singer-songwriters kunnen we nooit genoeg hebben.

Na een klein half uurtje aandachtig te hebben kunnen genieten van Endless Riddle gaan we volledig omschakelen naar een andere soort muziek. Recht van de bossen van Arkansas uit ons verre Limburg komen deze Suncourt Ramblers. Bij hun opzetting had ik al kunnen opmaken dat het genieten zou worden. Geen overweldigende elektrische toestanden maar een trekzak, een dobro, akoestische gitaar, mandoline, banjo en een staande bas aangevuld door enkele indrukwekkende studio microfoons beloven hier een spraakmakend einde te gaan maken van het seizoen 2015.

Deze Suncourt Ramblers bestaan uit 7 olijke Limburgers die perfect begrijpen wat bluesgrass moet voorstellen. We stellen u voor Jos Maesen (zang & dobro), Hans Wolters (banjo & zang), David Bammens (mandoline & zang), Bert Peyffers (contrabas), Jos Vandael (accordeon & zang), Eric Vanderfeesten (gitaar &zang) en Peter Lesage (viool & zang) en om naar Aarschot te komen waren ze exact 2 dagen onderweg…..met de trein en daarmee is het ijs al onmiddellijk gebroken.

Een grappige anekdote is nog dat wanneer Jassie de demo CD in zijn speler stak deze ook mee is gereisd naar zijn surfvakantie en bleek dat dit de enige muziek was die mee richting ‘waves’ is kunnen reizen en dat moet nogal wat geweest zijn zo van surfin’ to Cripple Creek. Met  7 op het podium dan bekom je een beetje chaos maar gelukkig blijkt dit bij deze Suncourt Ramblers een vrolijk gestoorde chaos te zijn.

Nummers als ‘Cherokee Shuffle’ en ‘High On The Mountain Top’ gaan er hier vrolijk in maar ook gekendere nummers als ‘Brown Eyed Girl’, ‘Just Because’ en ‘Blue Moon Of Kentucky’ blijven voor de nodige ambiance zorgen. En omdat we toch op kruissnelheid voor de eindejaarfeesten zitten kan ‘Everywhere It’s X-Mas’ er ook nog bij en dus kunnen we al beginnen uitkijken naar wat 2016 ons hier in de Loods zal brengen…cheers!