© Rootsville.eu

Bourbon Street

Move2Blues Hasselt
2016, january 14

club: Move2Blues
artist: Bourbon Street

concert report: Freddie - photo credits: Freddie
© Rootsville 2016

Ook in onze gekende jeneverstad is het nieuwjaarswensen aan het uitdoven en begint ook de muziektempel MOD terug op kruissnelheid te komen. Een kleine gegeven aan onze Belgische blues bands. Voor 2016 valt de eer te beurt aan de Limburgers van Bourbon Street. Lokaal en ook over de grens bij onze noorderburen zijn deze Bourbon Street al lang geen onbekenden meer maar toch stellen we vast dat er met regelmaat nieuwe liefhebbers bijkomen die onze favoriete muziek hoog in het vaandel willen gaan dragen en dus…

Bourbon Street is niet dadelijk onderhevig aan voortdurende personeel schommelingen want zo stonden Mario aka ‘Little M, Jo Vossen aka JoJo, en Luc Boonen aka Daddy Bean zo goed als mee aan de doopvont en is alleen Wilfried Claesen aka Chopstick Willie een beetje nieuw te noemen al is de deze vernoeming ook al wel achterhaald en is Wilfried de drumsticks nu al wel meer dan gewoon.

Het was efkes wachten alvorens de 'fat four' van Bourbon Street deze kleine arena wisten te betreden maar volgens het promoteam kwamen ze eraan. Na een hoopvolle melding van ‘Little M’ onlangs stond ik een beetje uit te kijken naar een ‘upright bass’ op het podium maar het blijkt misschien nog een beetje vroeg om deze metamorfose bij Bourbon Street te zullen waarnemen….en dat is dan weer zonde van het geschenk ;-) Backstage ben ik niet geweest en dus was het gissen of er enige Schotse godendrank te bespeuren was.

Net zoals andere bands die je met regelaamt aan het werk ziet is de setlist dan ook al lang geen geheim meer. Met een perfect in balans zijnde mix van blues en rock weten ze toch wel telkens hun fans te boeien en dit is hier in Hasselt vanavond niet anders. Nummers als ’29 Ways’ en ‘Natural High’ voelen de blues adepten zie hier onmiddellijk thuis. Mooi evenwicht van deze band en zo komen bluesharp, drums, gitaar en natuurlijk de bass perfect tot harmonie.

Als ik een favoriet mag selecteren van oeuvre is dit voor mij steeds de ‘County Jail Blues’ en steed meer en meer begin ik na te denken of niet iemand van deze Bourbon Street met deze toestand in aanvaring is geweest (grapje hé mannen).  Op festivals kunnen ze gewoonlijk maar 1 set het beste van zich gaan geven maar vanavond mogen ze hier bij Move2Blues gaan voor de ‘full monty’. Voor Bourbon Street was het vanavond gewoon een ‘walk in the park’ maar voor de aanwezigen en hun talrijke fans was het weerom puur genieten tot en met Albert Collins zijn ‘Honey hush’, en zo zijn ze ook in Hasselt weer aan het programma begonnen met dit concertjaar nog The Moeller Brothers, Super Chikan Johnson, Big Pet & The Gamblers en een knaller van formaat als seizoeneinde met op 12 mei de Jeff Jensen Band met voorstelling van zijn nieuw ‘live’ album….

 

more pics on