© Rootsville.eu

Casey James Prestwood & The Burning Angels
GC De Melkerij Zemst
2016, january 21

club: De Melkerij
artist: Casey James Prestwood

concert report: Freddie - photo credits: Freddie
© Rootsville 2016

 

Een nieuwe concerthal in de steigers en daarvoor moeten we naar Zemst. GC De Melkerij heeft geen geheimen wanneer het over de oorsprong van het gebouw gaat en al is alles nog nieuw en is de feitelijke afwerking nog aan de gang toch kan je al lekker eten in het bijhorende restaurant en kunnen de creatieve zielen van Zemst en omliggende hier hun ding kwijt.

Jean-Marie Brassine is geen onbekende in het muziek en specifiek rootswereldje  en daarmee hebben ze hier in ‘De Melkerij’ samen met een team de juiste personen om toch net dat ietsje anders te programmeren om zo een ietsje af te steken tegenover die andere CC’s en GC’s. De spits wordt hier vanavond afgebeten door de Amerikaanse country formatie Casey James Prestwood & The Burning Angels.

Casey James Preston werd geboren in Virginia maar groeide op in het zuiden van de States.  Zij brengen onvervalst Honky Tonk Country en ‘zij’ dat zijn in de eerste plaats hijzelf samen met vrouwtje Kate Prestwood. Naast hem staat nog iemand op het podium die we hier in België al wel kennen en dat is Adam Lopez die we recent nog aan het werk zagen op Swing Wespelaar maar dan wel met zijn eigen band. Bij The Burning Angels staat hij in voor de Telecaster geluiden en dat is iets waar hij behoorlijk goed in is. De ritme sectie bestaat uit drummer Kevin Finn met aan zijn zijde bassist Jeff Martin en daarmee zijn we klaar om hier een feestje te gaan bouwen.

Een avondje onvervalste Honky Tonk Country is lekker meegenomen en dat moet Jean-Marie ook hebben gedacht want meteen heeft hij een plaatselijk ‘Line Dance’ club gevraagd om present te tekenen voor dit allereerste concert hier in ‘De Melkerij’.  We krijgen een gans arsenaal van eigen werk maar ook een groot aantal klassiekers zoals Merle Haggard zijn ‘Tonight The Bottle Let Me Down’ en daarmee gaan we al terug tot 1966 maar toch bleeft deze muziek steeds weer verfrissend klinken. Zeker wanneer ze gebracht worden door een uitstekende country band als deze Casey James Prestwood.

Dat de heren nog maar pas een concert achter de kiezen hadden was weinig van te merken en ook al vonden ze de aanwezigen net ietsje spontaner dan de gedetineerden in Leuven Centraal toch bleef spijtig genoeg de interactie van de ‘Line Dancers’ een beetje achterwegen. Licht het misschien aan hun Sheriff? Adam Lopez laat dit ook niet aan zijn hartje komen en presteert hier zonder blozen waar hij goed in is en dat is buiten de heerlijke twang geluiden uit zijn Telecaster ook nog onvervalste geluiden alsof het een Pedal Steel lijkt te zijn.

Kate Prestwood lijkt in het begin wat timide maar komt toch los wanneer ze volop aan de bak moet. Haar timbre heeft wat weg van een jonge Emmylou Harris en dat mag je toch als een compliment beschouwen. Deze Casey James Prestwood is ook gekend om het brengen van Gram Parsons werk en zo klinkt ‘Still Feelin’ Blue’ hier hemels. Trouwens klank en licht staan hier al redelijk op punt al moet Adam Lopez wel iets anders gedacht hebben van de man aan het rookmachine.

Ook Hank Williams wordt hier de zaal in gegooid maar ook zijn 'Hey Good Lookin' kan de groep line-dancers niet in beweging brengen. Helaas want dit was als eerste optreden hier in dit nieuwe gemeenschapcentrum best wel in orde. Casey James Prestwood en zijn Burning Angels hebben hier het beste van zichzelf gegeven en het is hun fout toch niet dat ze zijn opgegroeid met Merle Haggard, Hank Williams en andere iconen waardoor hun kennis van Will Tura zijn 'Kom Doe de Line Dance' hun volledig is ontgaan. Geen nood gasten het was goed!

 

more pics on