© Rootsville.eu

The Blue Chevy's
CD presentation 'Turn It Back'


De Blauwe Kater Leuven
2016, january 23

club: De Blauwe Kater
artist: The Blue Chevys
CD review: Turn It Back

concert report: Freddie - photo credits: Freddie
© Rootsville 2016

Het stond al van vorig jaar op Klakson Blues geprogrammeerd. Zaterdag 23 januari zou ‘De Blauwe Kater’ te Leuven eens veel te klein kunnen gaan zijn want dan zouden de herrezen ‘The Blue Chevys’ er hun presentatie geven van hun nieuwste wapenfeit ‘Turn It back’. Dus de boodschap om maar beter op tijd te zijn was blijven hangen en maar goed ook. Tijd om rustig te babbelen met Kris, zanger en harper van deze formatie want tegen dat het startschot zou worden gegeven was het voor enkelen een teleurstelling want binnenkomen was zo waar een onmogelijke opdracht geworden en begonnen de muren van deze muziek club al enige barstjes te vertonen door toedoen van de opeengepakte fans.

De release van hun ‘Turn It Back’ liet even op zich wachten want de ‘Chevrolet ‘57’ die als introductie op het scherm voor de nodige retro animatie zou dienst doen weigerde even te starten ;-). Het leek wel of de ouderwetse carburator dienst weigerde want het podium werd volledig gevuld met rook maar als de rook om onze hoofden was verdwenen kunnen deze hernieuwde Blue Chevys eindelijk hun ding gaan doen en hoe!

‘Follow The Moon’ was het eerste nummer en daarmee kregen we al dadelijk something old, something new and something blue. Deze prachtige song krijgt op hun nieuw album een 2de leven want ook op hun debuutalbum uit 2003 kon je dit al beluisteren. Enigszins een beetje aangepast met enkele arrangementen want de ‘Blue Chevys’ zijn anno 2016 voorzien van een blazers sectie. Terwijl we op het scherm achter deze band een resem van retro filmpjes te zien kregen werd ons gemoed ook met nostalgie gevuld want wat is dit een sterk nummer.

Het concert werd er een zoals we dee groep al jaren kennen. Rhythm 'n Blues, Blues en Americana maar dit steeds met de nodige dosis rock 'n roll zo dat iedereen hier wel zijn gading in kan vinden. Een nummer als 'Burning Heart' heeft mijn inziens het nodige hit potentieel en geeft de sterkte van deze groep bijzonder goed weer. Een goed party gevoel maar met de nodige ernst en aandacht voor hun muziek.

Natuurlijk kan je met 6 nummers geen concert mee vervolledigen dus zijn nummers als ‘Shake ‘m’ en ‘North Side Gal’ ook best te smaken. Show was vroeger en ook nu nog steeds een sterk gegeven bij deze’ Blue Chevys’ al is vanavond de ruimte ervoor een ietsje te klein. ‘Turn It Back’ en dat bedoelen ze dan ook letterlijk wanneer ze met eentje van Chuck Berry de keet uit hun voegen doen barsten en….so you never can tell wat er allemaal kan gebeuren.

Kris, Frederic, Philippe, Jan,  Jean-Luc, Sven, Koen en Kim…eerlijk? Meer moet dat niet zijn want dat is waar muziek werd voor gemaakt. Genieten van een steengoede band die hun muziek tot in de perfectie weet aan te voelen endan zeggen we natuurlijk geen vaarwel maar zeker tot ziens op het Hageland Blues & Roots  Festival te Glabbeek op 16 april….

 

more pics on