© Rootsville.eu

Casey James Prestwood & The Burning Angels
Café Den Bromfiets Bonheiden
2016, january 24

club: Café Bromfiets
artist: Casey James Prestwood

concert report: Freddie - photo credits: Freddie
© Rootsville 2016

 

Op zondag werd het café Den Brommer te Bonheiden voor eenmaal omgetoverd tot een heus Gemeenschap Centrum. Op het programma stond Casye James Prestwood en zijn Burning Angels en Erwin en Tom hadden ook niet kunnen voorzien dat hun rootscafé nu een ware metamorfose zou ondergaan. Enkele aanwezigen hadden het blijkbaar in hun ‘kopke’ gehaald om zich voor het podium te positioneren….maar dan wel met een stoel?  Dat hadden de normale bezoekers van de rootsconcerten zo niet begrepen en er werd vrolijk gepost voor de zittende tribune….;-)

Voor mij was het de 2de keer dat ik deze uit Colorado afkomstige Honky Tonk Bastards zou te aanschouwen krijgen en ik hoopte dat dit nu net niet 1 keer teveel zou zijn. Niks mis met melige en brave country deuntjes maar VDB heeft ooit eens een quote de wereld ingestuurd van Trop is teveel!

Een minpuntje is wel dat het aanvangsuur stilaan aan het verhuizen is van 5 naar 6 en zo wordt het dan bijna een avondconcert. Werk aan de winkel gasten! Liefhebbers van Old School Country & Western zaten hier natuurlijk op hun plaats maar helaas worden Line Dancers heer steevast buitengesloten. Dus een middagje met de muziek van Merle Haggard, Hank Williams en Gram Parsons en toch klonk het een beetje anders dan vrijdagavond.

Nummers als ‘Tonight The bottle Let Me Down’ en ‘Still Feeling Blue’ gaan er dan nog net in maar de echte country ballads waren er even teveel aan. Gelukkig is er dan nog Adam Lopez die zijn ‘Strat’ hemels doet klinken en er zelfs de klanken van een heuse ‘Steel Guitar’ kan uithalen. In het circuit waar deze Casey James Prestwood en anderen in meedraaien geeft ook de verplichtingen om aardig wat concerten op een korte tijd te moeten geven en het lijkt erop of de stem van Casey James Prestwood al een beetje de hinder ervan begint aan te ondervinden.

We gaan nu niet blijven muggenziften, al bij al is het nog een goed concert geworden al zullen de zittende bomma's er weinig van hebben kunnen genieten. Op Valentijn geven ze het hier terug een andere wending en staat er stevige Slovenische Rockabilly op het programma met 'Eightbom' en zonder twijfel wordt dit 'Insane'!!!

 

more pics on