© Rootsville.eu

Kai Strauss
& The Electric Blues All Stars

support Act: Tom Veith

Keeping The Blues Alive Vlierden (NL)
2016, january 31

club: KTBA Vlierden (NL)
artist: Kai Strauss
CD review: I Go By Feel (2015)

concert report: Freddie - photo credits: Freddie
© Rootsville 2016

 

Januari 2016 en het gaat richting Vlierden waar de familie Brouwers voor het eerste concert van het nieuwe jaar weerom iedere bezoeker persoonlijk welkom heten. Op de affiche staat Kai Strauss samen met Electric Blues All Stars maar er waren nog 2 verrassingen waar te nemen voor vanmiddag. Zo wordt het programma voor het Keeping The Blues Alive Festival kenbaar gemaakt en dat is op z’n minst opmerkelijk te noemen. Niet de vermelding uiteraard maar het programma want voor zondag 24 april hebben Theo en Martin weer iets speciaals uitgewerkt. Zo staan alleen gelegenheidsbands op de affiche met uiteraard goed gekende namen in het blues circuit maar toch op het minst enkele opmerkelijke samenstellingen.

Zo stelt John Clifton, je weet wel die van de MOFO Party Band, een Europese groep samen met uit het Antwerpse de ‘De Laat Brothers’. Verder in de band is er Bartek Szopinski en de bezoekers van dit festival vorige editie zullen hem nog herinneren  als de man aan de keyboards en lead zanger van de Poolse formatie ‘The Boogie Boy’s’. Voeg daarbij nog onze Renaud Lesire toe en je weet dat er hier een echte goede afsluiter op het podium zal staan. Doughouse Sam komt met een heuse ‘Blues Revue’ met als gastgitarist Stef Paglia en ook deze combinatie zal gensters geven.

De eerste band op het grote podium is Blind B. and The Visionairs en die hebben dan weer een Nederlandse gitaargod opgetrommeld in de naam van Richard van Bergen en ook nog met Boy Vielvoye. Het kleine podium daar zullen 5x de ‘Ragtime Rumours Dynaflow’ optreden en daar zullen harper Slim Robin van Roon, Steven ‘Little Steve ‘van der Nat en Harold ‘Fat Harry’ van Dorth mee op het podium verschijnen…ja! U leest het goed. Dus nu al noteren 24 april 2016 voor een dagje ‘special blues’ hier in Vlierden.

De tweede ‘suprise’ van de dag daar heeft Kai Strauss zelf voor gezorgd want hij bracht een support acht mee uit Duistland en dat was niet Angela Merkel maar bluesman Tom Veith. Deze aimabele man is afkomstig uit Münsterland en draagt de blues recht in het hart. Voor zijn act heeft hij Philipp Dreier (Drums) en Nikolas Karolewicz (Bass) meegebracht en zij zijn nog 2 youngsters te noemen. Aan zijn bindteksten is er nog wel wat werk bij Tom maar zijn blues is allright! Toch zeker wanneer hij de uptempo blues ten gehore brengt met nummers ‘Mojo Working’ en ‘Sweet Home Chicago’. Meer dan verdienstelijk wat deze Tom Veith hier heeft gebracht en zo zijn ook wij weer een ervaring rijker.

Time to play some blues was de eerste quote die Kai Strauss me vertelde in een korte babbel. Kai Strauss moeten we helemaal niet meer voorstellen aan het bluesminded volkje al blijft hij natuurlijk altijd verbonden met Memo Gonzalez, want jaren was hij één van de opmerkelijk Bluescasters. Vorig jaar waren Kai Strauss & The Electric Blues All Stars al te zien op ‘Southern Blues’ en nu zullen ze een ander deel van Nederland plat gaan spelen. Recent bracht hij al zijn 2de album op de markt onder de noemer van de Electric Blues All Stars met als titel ‘I Go By Feel’ met daarop gastoptredens van o.a. Mike Wheeler en Sax Gorden en voelen zullen we het hier vanmiddag dan ook doen.

The Electric All Stars waarmee Kai hier in Vlierden is geland zijn Mo Fuhrhop aan de keys, Thomas Feldmann aan de mississippi saxofoon en de ritme sectie die bestaat uit bassist Kevin DuVernay en drummer Alex Lex. Geen complexen voor deze All Stars en ze vliegen er meteen in met ‘You’re The One’. Kai Straus brengt hier een mooie balans tussen oud en nieuw met ‘Drinkin’ Woman’ en ‘A Fool Way Too Long’ uit zijn laatste album maar ook klassiekers als ‘Commit A Crime’ passeren hier de revue.

Kai Strauss en harper Thomas Feldmann weten perfect de interactie met het publiek te behouden en zoals vanouds geven de vaste KTBA cheergirls & boys hier van ‘jetje’ met Theo op het voorplan op deze aanstekelijk blues van Kai & The Electric Blues All Stars….It’s all about the girl dacht ik ook na een aangename verzoening met…;-)

Tot de volgende tot 'The Hoochies' op 28 february!

 

more pics on