© Rootsville.eu

Johnny Moëller & The Ödzemirs ft. Mike Barfield

MOD Hasselt (Move2Blues)
2016, february 11

club: Move2Blues
artist: Johnny Moëller
artist: Mike Barfield
artist: The Ödzemirs

concert report: Freddie - photo credits: Freddie
© Rootsville 2016

 

Het heeft wat voeten in de aarde gehad vooraleer deze concert dag van Move2Blues in februari volledig was ingevuld. Eerst stond er de Paul Size Band op de affiche maar die tour werd gecancelled en dus moest Danny Guilliams op zoek naar een waardige vervanger. Met de nodige professionaliteit werd dit euvel vlug opgelost en zouden de Moëller Bro’s komen en die zouden dan nog Mike Barfield ‘The Tyrant of Texas’ meebrengen. Helaas kwam daar ook verandering in want mama Moëller viel spijtig genoeg in een coma. Na 2 beangstigende weken verliep het dan nog goed af maar besloot Jason Moëller aan de zijde van zijn moeder te blijven en nam Johnny de verantwoordelijkheid maar op om deze ‘mini tour’ te laten doorgaan. Een drummer was al vlug gevonden want de familie Ödzemir zou deze leegte vlug gaan invullen en dus konden Danny en het Move2Blues Team eindelijk ademhalen.

Jason en Johnny Moëller  kennen we uiteraard als uitstekende muzikanten die al tal van collega’s wisten te begeleiden. Zo zijn ze ook terug te vinden bij Kim Wilson zijn Fabulous Thunderbirds en daar die juist geen concerten op de agenda hadden staan kon Johnny dus eens uit de band gaan springen. Voor extra support bracht hij niemand minder dan Mike Barfield mee. Mike kreeg ooit de nickname ‘The Tyrant of Taxas’ met zich mee en dit beviel hem wel best zo bleef deze naam in ere waardoor hij zelfs in 2005 een album met als titel ‘The Tyrant’ op de markt bracht. Uit dit album brengen ze in eerste instantie de nummers ‘Struggle’ en ‘Lay Down and Deliver’. Om de sfeer nog extra op te krikken komt ook nog ‘Twist It’ uit zijn ‘Living Stereo’ album uit 2003 er aan.

In Texas is deze Mike Barfield legendarisch te noemen maar wat gezegd van Johnny Moëller. Deze uitstekende gitarist weet zich telkens weer feilloos aan te passen aan zijn collega’s waardoor hij een heel gewaardeerd iemand is geworden en ook hij krijgt na zijn uitstekend gitaarspel de ruimste om zich ook vocaal te meten.  Dat de Ödzemirs uit het juiste hout gesneden zijn beginnen we al meer en meer te ontdekken want na de uitstekende begeleiding van Memo Gonzalez duiken ook zij met regelmaat op aan de zijde van grote namen. Papa Erkan, daar wisten we het natuurlijk al van maar zijn zonen Kenan (gitaar) en Levant (drums) zijn meer en meer hun mannetje aan het staan. Voortreffelijk want ze hebben maar een half woord nodig om dadelijk op het juiste spoor te zitten.

Voor de 2de set ging Mike Barfield even de soultour op met Tyrone Davis zijn ‘Can I Change My Mind’, een nummer dat hij ook speelt met de ‘The Stone Rover Boys’ waarbij we  ook Dave Gonzalez terugvinden. Ook Johnny Moëller kon weer zijn duit in het zakje doen met nummers als ‘Tease Me’ en ‘I Am Gonna Ruin You. Wat nu het beste zou zijn geweest valt ten prooi aan de smaak van diegene die ofwel Paul Size hadden willen horen of deze gelegenheidsformatie met Johnny en Mike. Feit is wel dat iedereen zich kon vinden vanavond in de keuze van Danny G. En de 'Samba' bollen van Mike Barfield waren meer dan een welgekome afwisseling.

 

more pics on