© Rootsville.eu

Rockabilly Night
The Paladins - The Humtails - 2,3,Go

CC Palethe Overpelt
2016, february 19

club: CC Palethe
artist: The Paladins
artist: The Humtails
artist: 2,3,Go

concert report: Freddie - photo credits: Freddie
© Rootsville 2016

Friday Night and it’s party time!!! Daarvoor moeten we ons richting Overpelt verplaatsen want het mekka van rockabilly en rock ’n roll wordt dan getransformeerd richting CC Palethe te Overpelt, waar zonder meer het bordje ‘Sold Out’ zal waar te nemen zijn en waar we voor de affiche programmamaker Tom Coppers uiterst dankbaar voor zijn. Vanavond ‘Top of the Bill’ niemand anders dan The Paladins en zo zie je maar dat sommige CC’s niet vergeefs ons geld zo maar weggooien. Voor dit uitzonderlijk concert van Dave Gonzalez en zijn Paladins heeft Tom ook nog gedacht aan enkele andere bands die we kunnen situeren in ons eigenste België. Zo komen ook op deze affiche naast The Paladins ook nog The Humtails en 2,3,Go te prijken.

Eén iemand moet uiteraard de spits afbijten en beginnen met 2,3,GO is dan ook kiezen om meteen maar dit feestje op gang te trappen met een band die bijzonder goed weet aan te voelen hoe ze nostalgie moeten opwekken bij de aanwezigen. 2,3,GO bestaat uit Mike Matheve aka ‘Slap’n Quiff aan de upright bass en de vocals. Daarnaast bestaat de band uit Johan Vandenhoudt aan de leaduitar en vocals, Koekoek Seven aan de 2nd guitar en Guy Vanhove aka Mr. Guy aan de drums. Met een set van goede ouderwetse rock ’n roll zoals ‘Ragg Mopp’ of eigen ijzersterke arrangementen als op Cash zijn ‘Folsom Prison Blues’ zullen ze ongetwijfeld aan ieders verwachtingen ruimschoots voldoen.

Deze 2,3,GO schakelen meteen in overdrive want de rock ’n roll hitjes van toen lijken hier aan de lopende band te komen. Na de introductie van de band door Mr. Jo met ‘Mama Don’t’ beginnen ze er aan met eentje van Elvis? Heu …Arthur Crudup (1905-1974) om onze blues legacy maar even in ere te houden. De Palethe is al meteen goed volgelopen zodat Mike & zijn gang volop hun CV kunnen  voorleggen met nummers als ‘Blue Suede Shoes’, ‘Forty Days’ en natuurlijk een obligaat Cash'je. 'I'm Ready, we're ready, everybody's ready door deze 2,3,GO!!!

Nu de sfeer er al optimaal is ingebracht is het de beurt aan The Humtails. Deze Belgische Rock ’n Roll band weet als geen andere een cocktail te presenteren vol met rock ’n roll, surf en blues. De energie druipt gewoon af wanneer Yves Teuwens (gitaar), Geert Hendriks (bass), Alain Reynders (tenorsax & vocals) en Bob Driesen (drums) zich hier in The Palethe voor de volle 100% gaan geven.

‘Good Rocking Tonight’ is hun opener en dat zou voor de ganse avond het thema kunnen zijn.  Deze ‘The Humtails’ gaan breed in hun repertoire maar soms is het tempo even zoek. Toch genieten als à la Blazers ‘Yeah Yeah Yeah’ uit de boxen galmt. Dat ze ook de blues liefhebbers laten genieten met ‘Honey Hush’ is uiteraard graag meegenomen. Oei, ‘Folsom Prison Blues’ was al aan een reprise toe maar dat werd meteen goedgemaakt wanneer ze Dave & Phil Alvin eer aan doen door op ’Marie Marie’  iedereen te laten bewegen. Aan het einde neemt Alain zijn sax onder handen , en eerlijk dit had hij gerust een keertje meer mogen doen en dan was het tijd voor …Tequila!!!

Dave Gonzalez, Thomas Yearsley en Brian Fahey oftewel The Paladins voorstellen is als een open deur intrappen want deze gasten gaan al langer mee dan sommige aanwezigen.  Begin jaren ontstond deze roots-rockabilly band in San Diego uit Dave Gonzalez samen met zijn schoolvriend Thomas Yearsley en we schrijven dan begin jaren ’80. Later vervoegde drummer Brian Fahey deze band en sindsdien zijn deze ‘The Paladins’ gewoon een begrip geworden. Net zoals zovele anderen hebben ook zij een sabbat periode ingelast in hun carrière maar wat waren de fans blij toen dit drietal terug begon met optreden. Hier in CC Palethe geven ze vanavond één van hun twee concerten op onze bodem en laten we ons gewoon meedrijven met nummers als ‘Let’s Buzz’ en ‘Goin’ Down to Big Mary’s’…let the party begin!

Met deze ‘The Paladins’ stijgt de temperatuur hier in de Palethe naar ongekende hoogten en het wordt zelfs moeilijk voor de mensen aan de tap om het volume bij te kunnen houden. Zoals we van Dave, Thomas en Brian gewoon zijn wordt hier gans hun oeuvre voor de zoveelste keer lichtje overgedaan en niemand, maar dan ook niemand die daar ook maar even van wakker ligt. Lekker genieten bij nummers als ‘Keep on Movin’ You Baby’ en ‘Kiddio’. Het staat nu als een paal boven water deze Paladins blijven buiten het bereik van de tand des tijds. De energie straalt zo af van dit trio en het lijkt wel alsof Dave en Thomas hier nog alles moeten bewijzen. Eén lange set waarbij het hemels genieten is door te luisteren of gewoon het enthousiasme van deze ‘youngsters’ in je op te nemen. ‘Tore Up From The Floor Up’ en de keet staat hier in lichterlaaie en wanneer Dave Gonzalez de longen uit zijn lijf schreeuwt met ‘Lookin For A Girl Like You’ denk ik zo van Dave daar blijf je af.

Gewoonweg waanzinnig dit concert van deze ‘legenden’ in de rootsmuziek. Dat er geen encore meer aankomt is niet al te erg want ze hebben gewoon alle energie uit de fans gezogen en zo kan iedereen moe en voldaan nog wat chillen op de plaatjes van DJ Tom. En voor deze avond vol fun en rock 'n roll maken we voor alle groepen een diepe buiging en beëindigen we met de yell....Tommeke, Tommeke, wat doe je dat toch goed!

 

more pics on