© Rootsville.eu

Sean Webster & The Dead Lines ft. Jon Amor
Robert Smith Blues Band


Blue Collar Hotel Eindhoven
2016, february 20

club: Blue Collar Hotel
artist: Sean Webster
artist: Jon Amor
artist: Robert Smith

concert report & photo credits: Nicolien
© Rootsville 2016

 

Vandaag was het voor de 2e keer dat we een vette avond Blues kregen voorgeschoteld in het Blue Collar Hotel te Eindhoven mede georganiseerd door Bert Verheijden.

Als eerst kregen we een lange set van zo'n 2 uur door de Robert Smith Bluesband. Buiten Robert Smith op vocals en harp bestaat deze band uit Ralph Masius op guitar, Bhe van Beurden op bass, Karel Fransen aan de drums, Hans Vandenbos op guitar en tenslotte nog Rob van Gemertaan de keyboards. Deze Noord Brabantse band heeft al in menig zaal het dak eraf gespeeld. Het is een waar genot om naar hen te luisteren. Ook hun CD, "Together we keep the blues alive" die vorig jaar op de markt kwam is genomineerd bij de Bluesfoundation voor dit jaar. Nummers als 'Walking The Dog' en Peter Green zijn 'Need Your Love So Bad' worden steeds met liefde voor de blues gebracht door onze eigen trots in de branding. 'Nobody's Know When Your Down and Out' bijft je steeds naar de strot grijpen en dus is het 'Crying Like a Baby' wanneer deze Robert Smith Blues Band hier hun laatste noten hebben gespeeld in het Blue Collar Hotel.

 

 

Na het ombouwen van het podium mochten we met zijn allen gaan genieten van Sean Webster & The Dead Lines en met niemand minder als Jon Amor (The Hoax) als gast gitarist.

Sean Webster en zijn Dead Lines vinden we net als Robert Smith in de stal van het Bluesther Music Agency van Esther Menke. Sinds de oprichting van de band in 2003 is het een carrière geweest met ups and downs en na zijn debuutalbum in 2004 besloot Sean even te gaan herbronnen in Australië. In 2013 besliste deze Sean Webster om terug naar zijn moederland te keren en richtte terug deze Deadlines op. Sean voelt zich terug goed in zijn vel en de goede optredens van hem samen met zijn Dead Lines zijn daar de levende getuigen is van. Vanavond heeft hij zelfs een special guest meegebracht en de naam van Jon Amor.

Naast Sean Webster vinden we in deze Dead Lines nog Greg Smith (bass) en Ash Wilson (guitar/backing vocals) en op de drums vinden Joel Purkess. Wat een heerlijk genot om naar te luisteren maar zeker ook om naar te kijken. Nummers als 'The Mayor' uit zijn album 'See It Trough' en de titeltrack gaan er hier in als zoete koek. Na het nummer 'Make it Rain' (na ongeveer 1 uur spelen) hielden de heren een korte pauze om daarna nog eens meer dan een uur ons uit het dak te laten gaan.

OPmerkelijk is ook Sean Webster's vesie van de tearjerkers bij uitstek, 'I'd Rather Go Blind' en het is dan bijna spijtig om horen dat ook aan deze set een einde moet gaan komen. Er werd ook heerlijk gejammed op het podium, wat een super avond met heel veel blues vrienden hebben we hier van genoten. Na het nummer 'Hold On' bleef het publiek maar doorzingen. De band kwam daarna nog terug voor een extra lange toegift.