© Rootsville.eu

Hookrock Indoor

Diepenbeek
2016, february 27

club: Hookrock
artist: Tiny Legs Tim (B)
artist: CC Jerome & The Jetsetters (NL)
artist: The Suspects (B)

concert report: Vanessa - photo credits: Freddie
additional photo page: Vari Desing
© Rootsville 2016

10-jaar Hookrock Indoor, dat mag gevierd worden. En dat ze weten hoe ze dit moeten vieren laten de organisatoren van Hookrock  zien met alweer een geweldige affiche. Met ‘The Suspects’, ‘CC Jerome & the Jetsetters’ en ‘Tiny Legs Tim & Band’ wordt deze avond gevuld met Blues en Rock’n Roll met Danny als MC voor deze avond.

The Suspects, een mix van Blues en Rock’n Roll.

Strak in het maatpak brengen zanger Frey Sturtewagen, gitarist Nick Jury, bassist Eduard Lathioor en Gerry D’Haeyer aan de drums Hookrock terug in de sfeer van vetkuiven, strakke jeans en wijde rokken. Het is meer dan een jaar geleden dat deze band nog in Limburg gespeeld heeft en dat ze graag terug komen laten ze weten met een welgemeende ‘Good to be back’.

Tracks  van  Them, de jonge Rolling Stones, The Yardbirds, Dr. Feelgood en Rockpile doet het publiek terug keren naar muziek van de jaren 50 – 60 toen ‘the  Blues roots of Rock ’n Roll’ ontdenkt werden. Hun slogan “the blues had a baby and they named it rock & roll” maken ze meer dan waar met songs als ‘You don’t love me’ en ‘No Redemption Blues’, geschreven door gitarist Nick. Met zijn serieuze blik lijkt Nick zelfs wat op Bill Wyman (Rolling Stones) en ook bassist Wim doet zijn best om niet te veel te lachen. Dit is echter niet te merken in hun swingende muziek en met ‘One Meat Ball’ en ‘Tread Her Right’ sluiten ze hun set af en is het de beurt aan de tweede band van deze avond.

CC Jerome & The Jetsetters zetten met hun blues & soul injected rock'n'roll and rockabilly de avond verder. Dat zanger CC Jerome zijn ervaring heeft opgedaan in de Amerikaanse rockabilly scene straalt van het podium af. Dit gecombineerd met de piano van Dick Elsendoorn, aan de drum Coen Molenschot en de showman Deon Buck met zijn Upright Bass geeft een flow van swingende muziek met af en toe enkele acrobatische moves.

 

 

 

Vele bekende artiesten zoals Guy Forsyth, Nick Curran (inmiddels helaas overleden), Louis King, Bertus Borgers hebben hun medewerking graag verleend aan het maken van hun laatste cd Rhythm Revue. ‘Getting Drunk’ is de start voor een show vol Rockabilly. Dat ze ook anders aankunnen bewijzen ze met ‘Sugar Bee’ om dan weer over te gaan in het uptempo ‘I Know (You Don't Love Me No More)’ van Ike en Tina Turner. Nu is het helemaal niet meer mogelijk om stil te staan voor de aanwezige fans die hun beste rock’n roll moves bovenhalen. Met een bo dibdley’ke (You Can't Judge a Book by the Cover) overgaand in een beetje surf sluiten ze hun spetterende show af en kan de set klaar gemaakt worden voor de laatste groep.

Tiny Legs Tim & Band mogen deze avond afsluiten.Zanger Tim heeft lang als one man blues band opgetreden, maar heeft zich op zijnlaatste cd laten bijstaan door door drummer Frederik Van den Berghe, bassist René Stock en..........King of Swing Steven Troch op mondharmonica. Ook deze avond vergezeld deze band hem, of toch bijna altijd en vanavond mocht Jody van Ooijen mocht drummer Frederik vervangen.

Tiny Legs Tim bewijst dat hij met zijn hedendaagse blues ver kan komen, in 2015 won hij de Belgian Blues Challenge en mag hij op 8 april ons land vertegenwoordigen op de European Blues Challenge in Italië. Vorig jaar nog opende Tiny Legs Tim het programma van Hookrock op zaterdag, vanavond mocht hij voor de eerste keer in zijn carrière een affiche afsluiten. ‘Stepping Up’, de titel track van zijn laatste cd beet de spits af. Met ‘Big City Blues’ kregen we een slow blues van dezelfde cd. Een absolute meezinger was ‘It Takes a Worried Man To Sing a Worried Song’, een cover van het “Worried Man Blues” en dit country-blueske had het publiek goed begrepen.

Met de sfeer al ingezet voor Hookrock op 17 en 18 juni van dit jaar wordt de avond afgesloten en kunnen we beginnen uitkijken naar een spetterende affiche deze zomer.
zie onze spotlight.

 

more pics on

more pics: Vari Desing