© Rootsville.eu

D-Tale
Crossroad Olen
2016, march 06

club: Crossroad
artist: D-Tale

© Rootsville 2016

 

Zondagavond en op appel bij de ‘Chiet’ aan de overweg te Olen niemand minder dan Mario Pesic en zijn D-Tale. Ook op het podium Patrick Cuyvers en zijn ‘beest en de ondersteunende ritme sectie en dat zijn als vanouds Steve ‘Dynamite’ Wouters aan de drums en bassist Eric Wels, al was die laatste bijna te laat op het appel.

Gezellige babbel met een gezellige bende in een gezellige kroeg en meer hoeft dat op een zondagavond niet te zijn. Blues op het programma met soms een lichte knieval richting John Hiatt en daar voelt iedereen zich hier ‘happy’ bij. De duisternis heeft al toegeslagen zowel binnen als buiten wanneer de gasten van D-Tale er aan beginnen. Nog maar recent hebben ze hun debuutalbum ‘Come Out And Play’ voorgesteld en kunnen we nu nog stellen dat de  introductie voor dit album nog volop aan de gang is. Op de smeekbede van Patrick C om de eerste 6 nummers akoestisch te spelen wordt geen gevolg aan gegeven en dus verscholen tussen zijn B3 en de leslie zetten ze aan met ‘No Harm Done’, tevens ook de opener op de CD.

Mario Pesic dat is ook John Hiatt en al vlug krijgen we ‘Feels Like Rain’ en ja, dit worden we nooit beu. D-Tale dan weten we ook dat er een delegatie van Gevarenwinkel aanwezig is en gestuwd door dit hoog bezoek zijn we al vlug aan het eerste deel van dit optreden.  Ook D-Tale 2.0 is een mix van werk uit het album en enkele covers. Uit de CD krijgen we ‘ War In Terror’,’ In Time’ en ‘Cast Your Spell’ en dat is allemaal werk van eigen makelij. De covers die we nog krijgen is Buddy Guy zijn ‘Midnight Train’ en daarbij hopen we dat dit op Peer 2016 ook te horen zal zijn en anders moet hij maar even Mario op het podium roepen. Nog eentje van John Hiatt ook en ‘Memphis in The Meantime’ is er nog zo eentje waar de tand des tijds geen vat op heeft.

Voor dit tweeluik van de groepen van eigen bodem is er hier met deze D-Tale de kop er af en op zondag 17 april staan hier de ‘Boogie Beast’ van jetje te geven. Nu is het tijd om nog enkele blondjes te nuttigen en zo zijn we weerom klaar voor een nieuwe week.