© Rootsville.eu

Little Kim & The Alley Apple 3

CC Saint-Georges sur Meuse
2016, march 08

club: CC Saint-Georges Sur Meuse
artist: Little Kim
CD report: The Longest Mile

© Rootsville 2016

Vandaag richting Saint-Georges-sur-Meuse en dan moet ik richting Luik voor een afspraak met Kimberly Claeys aka Little Kim en natuurlijk ook The Alley Apple 3. Hier in het 'Centre Culturel' van dit kleine dorpje hebben ze wel een hart voor muziek en de vriendelijkheid is dan weer typisch voor onze ‘Waalse’ landgenoten. De bar was het eerste stoppunt en met een glaasje rode wijn aan 1,80€ was het gezellig bijpraten met de mama van Little Kim.  Voor Tom De Poorter zou het wel eens zijn ‘The Longest Mile’ kunnen worden want hij moest na zijn dagtaak nog de files richting Luik zien te overwinnen. Op maandag 02 mei wordt door deze Little Kim & The Alley Apple 3 hun nieuwe CD ‘The Longest Mile’ officieel voorgesteld in ‘De Centrale’ te Ghent en omdat dit feilloos zou kunnen gebeuren moet er toch een try-out aan voorafgaan en dat gebeurt hier vanavond in Saint-Georges-sur-Meuse. Voor de inwoners van dit dorpje is het dan weer een hoogdag en zowat het halve dorp zit in deze bar een etentje mee te pikken alvorens naar het concert te gaan, tof toch!

Programmamaker, directeur en manusje van alles hier is Thierry Geurin en op zijn ongedwongen manier weet hij deze Western Swing sensatie dan ook naar behoren aan te kondigen. Voor de inwoners van Saint-Georges is het dan weer een primeur want zij zullen ook als eerste ‘The Longest Mile’ mee naar huis kunnen nemen, iets wat na het concert dan ook gebeurt.

Little Kim, Slappin’ Slim, Tom De Poorter en Patrick Cattoir beginnen eraan met eerst wat ouder werk uit hun vorige albums. Met een nummer als ‘Ballad Of The Old Oak Tree’ grijpen ze nog naar hun oud repertoire maar na ‘Ding Dong Mama’ kunnen de ‘Sain-Georges-Natives’ dan gaan kennismaken met wat er zoal op hun nieuwe ‘The Longest Mile’ zal te horen zijn. Op dit album vel werk van de hand van Tom De Poorter maar ook ruimte voor mooie covers zoals ‘There Is A Time’ van The Dillards, of retro in black & white...en zo is er een tijd dat hier iedereen stil werd van beroering.

Alvorens de titeltrack aan bod te laten komen krijgen we nog werk uit de vorige CD’s zoals het vrolijke ‘Thingamajig’ of ‘Slappin’ Slim waarop Selim Meiresonne dan zijn kunstjes kan tonen. Steeds op de achtergrond maar niet weg te denken uit dit geheel zit Patrick Cattoir die zowel de steel guitar, de ritme gitaar als de resonator meer dan onder controle heeft. Tom laat zijn nummers extra schitteren door de licks uit zijn prachtige Gibson. En dan is het tijd om ook zijn ander talent te bewonderen en dat is het schrijven van wonderbaarlijke nummers als ‘The Longest Mile’.

Als er nu één iemand is hier in België die in de wieg is gelegd voor dit soort werk zal dit zonder meer deze Little Kim zijn. Haar speels bewegen op het podium en haar glasheldere stem zijn als het ware één geheel bij het brengen van deze ‘Westerns Swing’ en aanverwanten want op hun nieuw album durven ze al eens buiten de lijntjes te kleuren met bewonderingswaardig succes.

Hier afsluiten zonder enkel bissertjes zou een opstand teweeg kunnen brengen en onder daverend applaus brengen deze Little Kim & The Alley Apple 3 dan nog meer dan een behoorlijke toegift…whoa babe!

Wie wil genieten van al dit moois, afspraak op 02 mei in 'De Centrale' te Ghent. Be There! 

more pics on