© Rootsville.eu

The Bear Flag Trio

Loodscafé Aarschot
2016, march 13

club: Loodscafè (De Knoet)
artist: The Bear Flag Trio

concert report: Freddie - photo credits: Freddie
© Rootsville 2016

 

Al had ik liever nog wat van het prachtige voorjaarszonnetje genoten toch liet ik me door de lokroep van het Loodscafé overhalen richting Aarschot te rijden om daar dan nog een terrasje mee te pikken. De singer-songwriterscorner op zondagnamiddag is hier getransformeerd naar een ‘Music Corner’ maar storen doet dat niet zolang we ons maar kunnen ontspannen en de sfeer kennende hier zal dat ook vandaag wel los lopen.

Bij de ‘afternoon tea’ wordt hier vandaag een trio geserveerd waarvan we nog wel enkele leden herkennen uit de tijd van de ‘Alkali Flats’. Chris Harvey en Scotty Prawalsky waren toen op te merken in de bezetting van deze band en dit Bear Flag Trio wordt volledig gemaakt door er Kathleen Harvey aan toe te voegen die dan ook nog te horen is bij ‘The Ukaladies’. ‘Osschot’ zal dus opgeschrikt worden vandaag door de vrolijke noten van country en honkytonk muziek uit de staat Californië, en daarmee verhuizen we richting 40 en 50-tiger jaren.

Honkytonk en Hillbilly dat staat gelijk aan een lange setlist en ietsje over vijf begint dit Bear Flag Trio er dan aan met Californische vriendelijkheid. Met ‘Soul Of A Man’ en ‘Teardrops’ komt iedereen hier in de beste stemming en zal het als vanouds een leuke en aangename zondagnamiddag worden, voor minder doen ze het hier niet.

Chris Harvey is ook gekend om zijn ‘self-made guitars’ die hij gezwind ‘Turkey Tone’ pleegt te noemen. Waarom? Zijn ‘resonators’ worden vervaardigd uit kooppotten en meer bepaald diegene waar met Thanksgiving Day’ de kalkoenen worden in klaargemaakt, deze die dan niet in de gratie van de president zijn gevallen. Een voorbeeld van zo een’ Turkey Tone Roasting Pan Resonator Guitar’ zoals de volledige naam is kan hier ook beluisterd worden.

Chris en Kathleen Harvey delen ook buiten dit trio lief en leed en brengen hier een tweestemmige zang ten gehore die aanstekelijk lijkt te werken op het alweer volgelopen Loodscafé. De humoristische noot, daar zorgt dan  Scotty Prawalsky dan weer voor en that’s how we like it! Eigen nummers samen met klassiekers zijn natuurlijk een gezegende combinatie om een zondag mee te vullen en op dit gebied zijn deze Bear Flag Trio dan ook meesters te noemen.

Helaas kan dit niet voor eeuwig blijven duren en dus zingen we maar uit volle borst mee van …Time’s a Wastin’ en kijken we al uit naar het volgende concert hier in deze kroeg….

 

more pics on