© Rootsville.eu

Slim Robin Band

KTBA Vlierden (NL)
2016, march 20

club: KTBA Vlierden (NL)
artist: Slim Robin Band

© Rootsville 2016

Robin Van Roon dat is vanaf nu de Slim Robin Band want deze Nederlandse harper heeft zijn eigen band opgericht en dat is meer dan heugelijk nieuws te noemen. Voor een concert van deze sympathieke smoelschuiver had ik er na een lange nacht toch nog eens alle kilometers voor over om me te begeven naar ‘Keeping The Blues Alive’ te Vlierden ook al omdat we ons ook thuis voelen bij de familie Brouwers. Bijna zaten we al op een baby-borrel want langs de normale ingang kwamen we op een kinderfeestje terecht, dus 'effe' zoeken naar de ingang...

Het was ditmaal Martin B. die de rol van MC werd toegedeelt en dus zaten we nu al aan de 12de bluesband in twee dagen. Nicolien, Wout, Anke en Teun waren op de afspraak, dus laat maar komen. Robin Van Roon kennen we uiteraard door het spelen bij diverse bands maar een eigen band is toch nog wat anders. Ze beginnen wel met zeer aanstekelijke nummers zoals 'Chromatic Flights' en met 'Keep it To Yourself' en Stick & Stones zit de sfeer er hier onmiddellijk in en wordt er zoals het hier hoort al dadelijk 'geshaked'.

Slim Robin heeft natuurliojk het zekere voor het onzekere genomen en laat zich begeleiden door collega's die hun sporen dan ook al meer dan verdiend hebben in de blues busineiss. Aan de leadguitar hebben we Arie Verhoef en de ritme sectie bestaat uit de Nederlandse bassist alom Jules van Brakel en drummer Andreas Carree al is deze laatste voor mij minder gekend. Aanstekelijk blues en artiesten die lekker in hun vel zitten dan vliegt de tijd en is het zo al pauze...dus tijd voor de bitterballen ;-)

Bij het begin van de tweede set krijgen we 'Sleazy Simon' en dan is dit qua ritme een lekker Bo Diddley'ke te noemen. 'Hoots To The Hall' en 'Play Our Way' gaan er hier ook in als zoete koek. December van vorig jaar bracht deze Slim Robin Band ook al een album op de markt met als titel 'Claim Your Wings'. Hier in Vlierden laten we ze rustig verder genieten en in het bijzonder dansen maar de tol van een zwaar weekend begin te wegen, dus see you next time!

Don't Forget...Keeping The Blues Alive Festival op 24 april met onuitgegeven bands die hier soms voor enkele een eenmalige bezetting optrommelen, dus zeker niet te missen!

 
 

 

more pics on