© Rootsville.eu

Woody Pines (US)

De Bromfiets - Bonheiden
2016, march 03

club: Café Bromfiets
artist: Woody Pines (US)

© Rootsville 2016

 

Woody Pines, en daarmee zitten we in de good-old American rootsmusic, doet vandaag zijn debuut in Café Bromfiets te Bonheiden. Met een mix van ragtime, country-blues en folk weet hij als geen ander story-tellend door het leven te gaan. Als volleerd ‘busker’ of in het ABN... ‘straatmuzikant’ bracht hij destijds zijn muziek met ‘The Kitchen Syncopators’. Met zijn Trio is deze Woody Pines met dit concert in ‘De bromfiets’ aan het einde van een ‘tour’ door de Lage Landen met optredens in o.a. het ‘Rozenknopje’ in Eindhoven. Hedendaagse Hillbilly's in een voorstad van Keerbergen, het kan allemaal en zeker hier in 'Den Brommer' waar deze 'toestanden' kind aan huis zijn, daar zorgen Erwin en Tom wel voor.

Alhoewel dat er buiten eindelijk een heerlijk lentezonnetje was doorgebroken, de 100ste Ronde van Vlaanderen op de beeldbuis te zien was en in het voetbal de play-offs waren begonnen toch kon dit allemaal me niet weerhouden om naar Bonheiden te trekken. Hier in de Harentstraat op nummer 51 is het op zondamiddag altijd een 'gathering' voor het rootsvolkje van België en zelfs verder. Hier wordt rockabilly, rock 'n roll en andere outlaw muziek nog hoog in het vaandel gedragen...maar dat weten we al lang natuurlijk, we zijn hier ooit zelfs mede verantwoordelijk geweest voor een kleine verbouwing ten tijde van de Mississippi Mudsharks. Maar dat waren anderen tijden, toen konden en mochten we nog plezier maken, another 'era' klaar nu dus voor Woody Pines.

Lekkere ragtime swing op een mooie zondag, er is niets zo aangenaam om het weekend mee af te sluiten. Door toedoen van het lenteweer komen de fans van deze Woody Pines, en van Erwin & Tom wat later opdagen maar na het verorberen van zij pizza is het stilaan tijd om er aan te beginnen. 'Black Rat Swing' en Little Stella Blue' (sorry Primus) zijn nummers die ook terug te vinden zijn op zijn laatste album van vorig jaar.

Woody Pines levert hier een vlekkeloos parcours af en mag trots zijn dat hij ook hier in België Café Den Bromfiets heeft kunnen aandoen. 'Anything For Love' zouden we kunnen stellen maar ondertussen na dit mooie concert is hij 'Long Gone'. Voor de liefhebbers toch nog even meedelen dat er donderdag 07 april het hier de beurt is aan de onovertroffen Pine Box Boys. Allen op post!