© Rootsville.eu

Boo Boo Davis

Missy Sippy Ghent
2016, april 05

club: Missy Sippy
artist: Boo Boo Davis
CD report: Oldskool (2015)
CD report: One Chord Blues (re-release - 2016)

© Rootsville 2016


Een maand vliegt zo voorbij en dus kunnen we op dinsdag 5 april terug onze biezen pakken richting Missy Sippy te Ghent. Zoals vanouds word je er verwelkomd door Marie en Jelle en zit de sfeer er hier ook weer goed in. De 'Missy Sippy' da's gewoon blues ademen en beleven. Voor deze avond hebben ze één van de weinige nog toerende Delta Blues mannen geboekt en dat is niemand minder dan Boo Boo Davis. Samen met zijn kompanen Jan Mittendorp en John Gerritse zal hij de Delta hier vanavond doen herleven. Dit trio zagen we recent nog op de 20ste editie van de Southern Bluesnight te Heerlen en dus weten we wat we mogen verwachten want deze 72-jarige youngster is always alive & kickin'.

James aka Boo Boo Davis werd geboren op 4 november 1943 in Mississippi en door zijn gezegende leeftijd heeft hij het ginds in het hart van de Mississippi Delta allemaal vanop de eerste rij mogen meemaken. Davis werd al op 5-jarige leeftijd bevangen door de blues maar begon eerst als 18-jarige als drummer, in de Lard Can Band. Een band met zijn vader, broer en zuster die destijds nog als back-up band aantrad voor de toen nog onbekende BB King.

Naast zijn ritme sectie is deze Boo Boo Davis steeds ook in het gezelschap van een stevige dosis humor en dus zijn we er hier allemaal klaar voor. De soundcheck was al tamelijk humoristisch verlopen dus was het wachten op het vervolg en ook drummer John Gerriste was in zijn nopjes want er stond immers een 'Ludwig' drusmtel van 't huis op hem te wachten…Thank You Day!

‘Trying To Get Ahead’ en ‘Ice Storm’ zijn de eerste 2 nummers waarmee deze Boo Boo Davis de alweer volle ‘Missy Sippy’ zonder al te veel moeite naar zijn hand weet te zetten. Samen met zijn ‘brothers in crime’ Jan en John rijgen ze hier zonder al teveel poespas de nummers aan elkaar.  Ook al heeft Boo Boo op korte tijd bij ‘Black and Tan’ records 2 albums op de markt gebracht met name ‘Oldskool’ en ‘One Chord Blues’ toch heeft deze Delta man een zodanig groot arsenaal dat er telkens weer wel andere nummers opduiken. Het is of hij die kiest à la minute….

Hij speelt zijn song hoe ze komen, de Boo boo Davis way waarbij zijn stemtonnatie soms over weet te schakelen naar die van de ‘Wolfman’. Ook bij het begin van set 2 komt er een ‘Wolf’ piepen maar dan een huilende want zijn eerste nummer heeft veel weg van een Chester Arthur Burnett song. ‘Hot Foot’, ‘Alligator Blues’ en ‘Ah Ah Baby’ maken van deze juke-joint er eentje die neer geplant zou kunnen zijn in de Delta maar ook hier komt een einde aan. Back home spookt zijn oneliner ‘Thank You Day’ steeds weer door mijn hoofd en kom ik tenslotte uit bij ‘Days’ van de betreurde Kirsty MacColl.

Hail Hail the Missy Sippy...

 

more pics on