© Rootsville.eu

John Clifton & His EU Blues Band

Bacchus Antwerpen
2016, april 07

club: Bacchus Café
artist: John Clifton
CD report: Let Yourself Go

© Rootsville 2016


Vorige zaterdag op 2 april was het 'eilandje' in Antwerpen in een opperbeste feeststemming want in de Napelsstraat op het nummer 128 was er het openingsfeest van het Bacchus Café (bij Kato). Op zich natuurlijk niets vreemds aan de hand want er openen altijd wel ergens van deze zaken voor honger en dorst. Alleen deze plaats heeft een ietsje extra te bieden want er zullen ook met regelmaat 'live' concerten plaatsvinden en dat moeten we toch altijd toejuichen. Ze vallen er hier dan maar meteen met de deur in huis want nog in de feeststemming daalt hier ene John Clifton neer. Recht uit Fresno Californië komt hij hier zijn solo-album voorstellen en daarvoor doet hij beroep op een back-up band van eigen bodem. Een gelegenheidsformatie met de broertjes Johan en Paul de Laat samen met drummer Frank Pauwels en Renaud Lesire aan de basgitaar. So with further ado here is the European version of The Mofo Party Band.

Heel wat Antwerpse blues en roots prominenten waren aanwezig voor dit eerste concert hier in Café Bacchus en ook al heeft het podium niet de afmetingen van een concerttempel toch zullen die van John zijn EU Blues Band hun plaatsje hier veroveren . Alleen de keyboardspeler Bartek Szopinksi liet verstek maar de rest van deze gelegenheidsformatie was present.  Openen doet de band zonder ‘Den John’ maar al vlug komt hij het podium op en kan het feestje beginnen want ‘party –time’ dat zijn we gewoon van deze altijd goedgezinde entertainer.

Het eerste deel wordt er eentje van meer dan een uur en dus zitten we gebeiteld voor een dosis West Coast blues om van te smullen. Van eigen werk zoals ‘Let Yourself Go’, de titeltrack van John’s solo album en steengoede covers zoals Chester Burnett zijn ‘Smokestack Lightning’. Ook deze EU Blues Band voelen zich goed in hun vel bij zowat hun eerste optreden van een lange rij. Of de Poolse toetsenman Bartek van ‘The Boogie Boys’ er altijd zal bij zijn valt te betwijfelen want het is uiteraard zoeken naar de locaties waar er 6 man kunnen plaats vatten zonder dat er moet gewrongen worden. Waar ze zeker alle zes hun plaatsje kunnen vinden is op het podium van 'Keeping The Blues Alive' te Vlierden op 24 april eerstkomend.

Al meteen is het hier op deze nieuwe locatie voor ‘live’ bands een gevoel van thuis zijn  en daar helpt deze steengoede band wel voor een stuk in. Set 2 zal en mag niet meer zolang duren omdat anders de buren wel eens een stokje in de wielen kunnen steken maar feesten wordt er hier wel verder gedaan.  Een lang uitgesponnen ‘Pretty Thing’ met de gekende Diddley beats zorgen ervoor dat er nog een 3de harper het podium komt bevolken en wonderwel lukt dit wel, zowel op gebied van bezetting als het samenspelen van deze 3 outstanding harpers met als extra gast Joost Janssen uit Nederland. Uit zijn album brengt John Clifton ook nog Big John (from Mississippi) van Titus Turner en enkele dames hebben blijkbaar al een beetje te diep in het glas gekeken tot groot jolijt van iedereen maar spijt van mijn tenen ;-).

Tijd ook om de deuren van dit café Bacchus achter me toe te trekken en met een gevoel van ‘dat komt hier allemaal wel goed’ wordt de ‘way back home’ aangevat.

Voor hun volgende concerten kan je best onze concert dates raadplegen.

 

 

more pics on