© Rootsville.eu

Morblus

Goorblues - Gooreind
2016, april 10

club: Goorblues
artist: Morblus
CD report: Acoustic Me (Roberto Morbioli)

© Rootsville 2016

 

Ook al had ik er al een vermoeiend weekend opzitten toch kon ik het niet laten om op deze zondagmiddag nog af te zakken richting Goorblues. De reden: more blues met Morblus!


photo © Rootsville

Roberto Morbioli en zijn troepen zouden hier nog maar eens het beste van zichzelf gaan geven. Gelukkig waren ze maar ‘just in time’ gearriveerd dus kon ik nog vlug een babbel slaan met Roberto en natuurlijk ook met ons ‘Caro’. Morblus, dat was en is nog altijd uitstekende blues uit het land van ‘la mama’. We zien Roberto en zijn Morblus met regelmaat verschijnen als ‘backing’ voor anderen en dan vernoemen we graag Justina Lee Brown en Big Daddy Wilson.

Samen met Daniele Scala aan het Hammond orgel, Stefano Dallaporta aan de bass en Nicolò Taccori als de andere helft van de ritme sectie staat het bijna vijf uur op de klok wanneer ze er aan beginnen of hebben ze gewacht tot de uitslag van Parijs-Roubaix gekend was met dus weer een net niet voor Tommeke.

Morblus dat is blues zoals ik het graag hoor, intens gespeeld en met veel soul in elk nummer. En openen doen ze met een soulvol instrumentaaltje. Dus we zetten ons goed en laten Morblus ‘My Blues’ spelen.

Roberto Morbioli weet altijd wel tussen zijn eigen nummers enkel steengoede covers te plaatsen en daarbij lijkt het wel of die nummers voor hem zijn geschreven want de eigenheid van deze Italiaanse gitarist werkt aanstekelijk bij het beluisteren ervan. Zo volgt er een herwerkte versie van Preston ‘Red’ Foster zijn ‘Got My Mojo Working’ en het werkt echt, dus good mojo!

Wat ook erg intens was is hun versie van ‘Stormy Monday’ en we zijn den T-Bone nog altijd dankbaar dat hij dit op een blauwe maandag in 1947 wist neer te pennen want dit is en blijft een dijk van een nummer. ‘Got You On My Mind’ is nog zo een sterk nummer waar de soulvolle grooves van Daniele het nummer zoveel warmte meegeeft en ook bij 'Slow Hand' Clapton is dit een hoofdingrediënt in de song. Op dit nummer doet het timbre en de beleving van Roberto me toch even met weemoed terug denken aan Delbert McClinton.

Nummers als het ‘Soul Joy Food’, ‘Green Side’, ‘Funky Party’ en ‘I’ll Play The Blues For You’ we genieten er allemaal van en dus een bevestiging dat deze ‘Morblus’ al even sterk zo niet nog sterker voor de dag komt dan als begeleidingsband. Goed gedaan Paul & Michel!

Nog even vermelden dat het concert van Jeff Jensen verplaatst is naar zondag 22 mei!!!

 

more pics on