© Rootsville.eu

Big Pete Pearson & The Gamblers

Move2Blues Hasselt (MOD)
2016, april 14

club: Move2Blues
artist: Big Pete Pearson
artist: Guitar Ray & The Gamblers

© Rootsville 2016

 

Benieuwd of die van Move2Blues in Hasselt aan de MOD de rode loper zullen uitrollen want ze krijgen er vandaag koninklijk bezoek. Geboren in Kingston (Jamaica) kreeg deze Big Pete de nickname van ‘Arizona’s King Of The Blues’ toebedeeld maar daarvoor moest hij eerst verkassen richting Phoenix in Arizona. Voor hij zich in Phoenix begon te settelen groeide hij eerst op bij zijn grootouders nabij Austin (TX). Toen hij amper negen jaar oud was begon hij al lichtjes te schitteren in de lokale bars en sindsdien stond het in de sterren geschreven dat zijn toekomst bij de blues zou liggen.

Deze ‘King of The Blues’  van Arizona regeerde daar al sinds de 50-tiger jaren en werd in 1995 opgenomen in ‘Arizona’s Blues Hall Of Fame’. Tijdens zijn enorme carrière werkte Big Pete Pearson samen met zowat alle grote namen die de blues rijk is of geweest is. Na lange omzwervingen landde hij in Italië waar hij met Ray & The Gamblers de perfecte groep vond om samen zijn Europese hoogdagen in de blues mee te beleven. Ook zijn tot dusver laatste album ‘Choose’ uit 2012 werd opgenomen met deze formatie. Big Pete Pearson was in 2014 nog aan het werk op Hookrock.


photo © Rootsville

Eerst mogen natuurlijk Ray & The Gamblers aan de bak om de weg te effenen voor hun King. Ray Scona kennen we hier natuurlijk ook als een oustanding guitarslinger en is ook samen met zijn band een graag geziene gast hier in onze contreien. De laatste maal dat ik Ray zag was samen met de Canadese harper Paul Reddick op een concert in Goorblues en Binkom Blues en daar heeft Ray geen al te goede herinneringen aan want toen werden al hun spullen uit de tourbus ontvreemd. Hopelijk vallen zulke nare momenten maar één keer voor en zelfs dit is nog teveel. Naast Ray bestaan de 'Gamblers' vanavond nog uit een ritme sectie met Gabriele Dellipiane aan de bass en drummer Marcello Borsano.


photo © Rootsville

Een instrumentale binnenkomer is altijd meteen goed om de temperatuur te meten en de instrumenten juist te stemmen. De temperatuur is hier opperbest en de gitaren klinken nog beter dus let’s get it on. Alvorens ‘Big Pete’ de zaal inkomt stemt Ray Scona nog even zijn vocale inbreng met ‘Bad Cas Of Love’ en zo zijn ze hierboven ook weer tevreden. De ‘man’ is in da house en hij begint er dadelijk aan met 2 nummers uit zijn laatste album. ‘Travelling Man’ en de titeltrack ‘Choose’ en iedereen is hier dadelijk in de opperbeste stemming.

Met ‘Shake Ratlle and Roll’ doen zowel Big Pete als Ray hun duit in het zakje en meteen krijgt een andere ‘Big’ zijn eerbetoon. Opvallend is wel dat er heel wat jonge meiden tot de fans van Big Pete behoren en misschien waren ze wel aan het wachten op dit moment…in 1957 was het al een enorme hit voor Big Jay McNeely maar vanavond weet Big Pete zowat iedere vrouwelijk aanwezige naar zijn hand te zetten met ‘There is Something On Your Mind’.

Met 'Tin Pan Alley' en 'The Trill Is Gone' deinen we stilaan weg naar het einde van de eerste set en kan den Pete even op adem gaan komen. Dorstig is het hier in elk geval want de zaalverantwoordelijke van de MOD heeft nog altijd niet in de mot dat het lente is.

In het 2de deel van dit optreden hier bij Move2Blues krijgen we nog ‘The Screamer’ uit zijn vorig album maar ook ‘Darling You Don’t Know I Love You’ en daarmee gaan er weer hier enkele hartjes sneller slaan. ‘Hoochie Copchie Man’ en ‘The Things That I Use To Do’ zijn nummers die betekenen dat het einde hier in zicht komt maar toch…The Blues Is Allright!!!

Niet te missen hier bij Move2Blues...donderdag 12 mei the one and only Jeff Jensen (CD report) met CD voorstelling en nu zaterdag 19 april de start van de Hageland Blues & Roots Night te Glabbeek (formerly known as Meensel Blues).

 

more pics on