© Rootsville.eu

Jeff Jensen

Move2Blues Hasselt (MOD)
2016, may 12

club: Move2Blues
artist: Jeff Jensen
CD report: The River City Sessions

© Rootsville 2016

Onze landelijke blues-adepten waren het er vorig jaar volmondig over eens dat deze Jeff Jensen zonder weerga de revelatie was van 2015 die op onze podia was te zien. Net voor zijn intrede hier ten lande was er pas een album van hem verschenen met de titel ‘Morose Elephant’ en diegene die toen bij de zaak waren wisten na het beluisteren ervan dat een concert van deze Jeff Jensen niet zou mogen worden overgeslagen.

Dat gebeurde dan ook daadwerkelijk door sommigen onder ons en groot was achteraf de vreugde dat we erbij waren want het was een concert geweest dat ons een volledige voldoening wist te bezorgen. Dus datzelfde jaar werd het niet teveel om deze wervelwind nog eens gaan te bekijken. Blues, gospel, funk, rock of soul, noem het maar op alle ingrediënten voor een geslaagde avond zijn bij deze uit Memphis afkomstige Jeff Jensen aanwezig. Van de West Coast tot de Delta, van soul tot rock ’n roll, deze spring in ’t veld laat het gewoon knallen.

Voor het afsluitende bluesconcert bij Move2blues waren Danny en zijn team dan ook bij de pinken om deze Jeff Jensen tijdens zijn nieuwe tour op de ‘bill’ te plaatsen. Misschien is voor diegene die hem eerder al hebben gezien het verrassingseffect een beetje verdwenen maar in alle geval het blijft genieten van deze sensatie. Ook als fotograaf is deze Jeff Jensen een dankbaar onderwerp en dat resulteerde in zoveel mooie opnamen waarvan er dan later eentje werd uitgekozen door Jeff en zijn entourage als cover voor zijn laatste 'live' album, The River City Sessions. Een album dat een perfecte copy zou worden van zijn erg intense en welgesmaakte optredens.

In de broeierige club van de MOD is het wel even naar adem happen en dit komt niet enkel door het opkomen van Jeff Jensen maar mede ook door de tropische toestanden. Jeff laat het evenwel niet aan zijn hart komen en geeft meteen vol gas met één van zijn sterke instrumentale binnenkomers. Bijgestaan door zijn vaste kompaan en bassist Bill Ruffino voelen we dat het een feestje zal worden vanavond. In tegenstelling met vorig jaar zit nu aan de drums David Green.

Is het nu zijn eigen werk met 'JJ Boogie' of werk van T-Bone Walker, deze Jef Jensen blijft facineren van begin tot einde. Eén van mijn favoriete nummers is steevast Tom Waits zijn 'Heart Attack and Vine' en ook vanavond brengt hij daar een zinderende versie van. Tijd ook om even een luchtje te scheppen om ons zo kunnen klaar te maken voor een explosieve 2de set. De merchandise die draait uiteraard op volle toeren.

Na een welgekome adempauze en een frisse pint zijn we er weer klaar voor. Ondertussen is nu ook iedereen die deze wervelwind nog niet kon zien er rotvast van overtuigd dat we zulk iemand al veel te lang hebben moeten missen. 'Elephant Blue', 'Ash and Bone' en 'Brunette Woman' zijn eigen nummers waarbij hij ook nog eens zijn talent als songwriter kan laten horen. Maar wat met zijn interpretatie van Zimmerman's 'All Along The Watchtower', een Hendrixske waardig toch en zo zijn we allemaal enkele kilootjes lichter door het bezoek aan deze sauna. Waardige aflsuiter van het seizoen en we maken ons dan maar meteen op voor het nieuwe met Tia & The Patient Wolves op donderdag 13 oktober. Al een beetje likkebaarden voor 2017? Earl Thomas en Junior Watson komen eraan....