© Rootsville.eu

Rock 'n Roll Dance Party #5
Ruby Ann - Slim Sandy & The Hillbilly Boppers


Theater 1900 - Turnhout
2016, may 13

artist: Ruby Ann
artist: Slim Sandy

© Rootsville 2016

 

Vrijdag de 13de mocht geen obstakel zijn om ons naar Turnhout te begeven. In Theater 1900 werd door ‘Flamin’ Rock’ aka Tom Brando immers zijn 5de Rock ’n Roll Dance Party gehouden met op de affiche de Canadese Slim Sandy & The Hillbilly Boppers en als headliner mochten we genieten van de Portugese Ruby Ann, de rockabilly jewel. Achteraf zou het feestje in de perfecte vorm worden gegoten door DJ Big H Jamboree.


photo Slim Sandy © Rootsville

Gewoontegetrouw is het inleidende werk ook steeds weer voor de spinner van dienst en dat doet deze met veel verve. We zijn dan als 22.00 uur voorbij wanneer Slim Sandy zijn troepen op het podium te samen roept. Recht uit Canada heeft hij zijn Hillbilly Boppers meegebracht met aan de washtub bass en vocals, Willa Mae. Als beatin' farmer stond er een Nederlander te trommelen wiens naam me is ontglipt.

In het zog van de release van zijn nieuwe EP 'Sweet Rockin' Mama' heeft deze Slim Sandy Canda een beetje omgeruild voor Europa. Zo waren ze ook te gast begin deze maand op het 'Atomic Festival' in de UK. Vanuit Turnhout reizen ze dan nog verder richting Walldorf voor het 'Rock 'n Roll Weekender' maar eerst laten ze hier het Theater 1900 swingen.

Ze beginnen eraan met 'I'm Ready' en dat is meteen de B-side op de single Sweet Rockin' Mama'. Dit vinyl schijfje gebruikt Slim Sandy ook als frisbee om bij een fan te doen belanden. Ontspannende Hillbilly rock 'n roll en rhythm & blues die zich laat vertalen in nummers als 'Wow Wow Baby' en 'Hop Skip and Jump'.

De tijd van deze Slim Sandy & The Hillbilly Boppers smelt als sneeuw voor de zon mede ook omdat ze zeer onderhoudend tewerk zijn gegaan en daarmee eindigen ze met de traditional 'Roll in My Sweet Baby's Arms'. Hoe? en geen sing-a-long, da's spijtig!


photo Ruby Ann © Rootsville

De PA’er van dienst had ik al een beetje nerveus zien rondlopen met zijn tablet en dan hou ik m’n hart altijd wel een beetje vast. Hoe? Geen soundcheck, straffe gast zou je zo gaan denken maar net wanneer Ruby Ann langs de grote poort wilde binnen komen liep het dan ook fout. ‘Genne’ klank was het resultaat. Even zoeken tot het euvel was opgelost maar dat duurde een beetje te lang naar de zin van miss Ann en die riep dan maar de hulp in van de DJ. Een pintje later was het dan ook opgelost en kon de begeleidingsband van Ruby Ann terug aan een lange intro beginnen want nu was het wachten op de rockabilly Queen van vanavond.

Professioneel als ze is raasde deze 'Train to Satanville' door haar repertoire en net als je dan Ruby Ann wil gaan vastleggen op de gevoelige 'digitale' plaat wordt deze bevallige dame omgetoverd tot een heuse smurfin. Wilde de licht- en geluidsman iets nieuw creëren weet ik niet maar we moeten hem helaas melden dat Peyo reeds met de credits is gaan lopen. Wanneer er zelfs een fan roept dat ze er blauw en paars uit zag repliceerde Ruby Ann gevat dat het haar allergieën waren. Resultaat, de gekleurde foto's in monochroom.

UIt haar 'Train To Satanville' komt ook haar opener 'Ain't That Lovin' You Baby' en zo raakt deze Rock 'n Roll Dance Party dan eindelijk goed op dreef. Met 'Saving My Lovin' For You' hoop ik dat het mijn richting uitkomt maar 'You Gotta Pay' is dan weer voor den Tom bedoeld. Swingend raast deze Ruby Ann door haar repertoire en bij 'I'll Never Get Rich' zouden we kunnen stellen.... 'Call His Name' en dan kijken we allen natuurlijk richting PA.

Rest er nog enkel de taak aan de DJ om iedereen op de dansvloer te krijgen en dit vol te houden tot in de vroege uurtjes. See you later alligator!

 

 

more pics on