© Rootsville.eu

PC's Juke Joint

CC Palethe Overpelt
2016, may 20
organisation: CC Palethe
artist: Patrick Cuyvers

guests
artist: Sofie
artist: Chris Thompson

more: photo selection

© Rootsville 2016

review & photo credits: Vanessa Rizzuti

   

Om het Blues en Roots seizoen in stijl af te sluiten presenteert Cc Palethe in Overpelt de tweede editie van PC’s Juke Joint. Met als PC niemand minder dan Patrick Cuyvers en zijn band D-Tale. Net als in de eerste editie mocht Patrick zijn gang gaan in het kiezen van de gast artiesten. En dat moet je hem geen 2 keer zeggen. Patrick trommelde dan ook niet te minste op. De Antwerpse jazz zangeres met een prachtige stem, Sofie en Manfred Mann’s Earthband leadzanger Chris Thompson mochten het geheel compleet maken.

De avond begon rustig met ‘The Table’ en Patrick aan de piano… en de zaal genoot. Al snel werd het podium gevuld met de andere bandleden van D-Tale. Samen met Steve Wouters (Drums) en Eric Wels (Bass) ging het temp vlot de hoogte in, zanger/gitarist Mario Pesic deed John Hiatt’s ‘Riding With The King’ alle eer aan met zijn schitterende versie ervan. Al snel werd Sofie erbij geroepen. En dat Sofie met haar krachtige stem er niet van terug schrikt om uiteenlopende genres te brengen bewees ze ook deze avond weer met o.a. Eric Clapton’s ‘Change the world’ en het schitterende ‘I’m every woman’ van Chaka Khan. Dat deze geweldige dame nog lang niet aan het eind van haar stem is werd meer dan duidelijk tijdens deze set. Ze bracht met haar warme stem zonder problemen de hele zaal in the mood. Tijdens ‘Feels Like Rain’ bewezen de fingerbusters van Mario Pesic en zijn gitaar en Patrick aan zijn Hammond het geweldige muzikaal talent van deze 2 artiesten.

Ook tijdens het tweede deel van deze avond mocht Mario zijn best doen, met ‘Let It Be Me’ konden we er weer volledig tegenaan. Toen Patrick zijn tweede special guest voorstelde ging het geluid van handgeklap en gejuich een paar decibellen omhoog. Manfred Mann’s Earthband lead zanger Chris Thomson begon zijn set met ‘Don’t let it kill Carol’. En dat Chris er nog steeds veel zin in heeft straalde van het podium af, hij kwam dan ook spelen onder de voorwaarde dat hij zelf zijn nummer mocht kiezen en dat hij een goede keuze heeft kon het publiek zeker smaken. Met enkele stevige hits zoals ‘Blinded By The Light’ en ‘You’re The Voice’ en nog steviger gitaarspel vloog de tijd voorbij. Het publiek werd op enkele loeiende gitaar duels getrakteerd, de snaren van zowel Mario als Chris zullen aan het eind van de show weer goed opgespannen mogen worden. Voor ‘Mighty Quinn’ werd Sofie er nog eens bij gehaald en mocht ook het publiek uit volle borst meezingen. Met dit podium vol talent en ‘Let The Good Times Roll’ kwam deze geweldige show tot zijn einde.

Patrick heeft dit weer schitterend voor mekaar gekregen, laten we dus hopen dat er volgend jaar een 3-de editie op het programma van CC Palethe mag staan.

more: photo selection

Met dank aan Tom Coppers voor de organisatie en CC Palethe Overpelt voor de gezellige zaal.