© Rootsville.eu

Doghouse Rose

Railz Zichem
2016, june 16

club: Railz

artist: Doghouse Rose (Can)


© Rootsville 2016

review: Freddie - photo credits: Marc Fonteyn

 

We zagen deze Doghouse Rose een eerste maal op Swing Wespelaar in 2014 en het resultaat was waanzinnige fun. Op donderdag 16 juni waren ze te gast in café Railz te Zichem, dus reden te meer om naar de ‘Heren van Sichem’ af te reizen zodat we ons nog eens kunnen laten gaan op de opzwepende  tonen van deze Canadese formatie. Ja het was ook voetbal op TV maar muziekliefhebbers kiezen uiteraard eerst voor de muziek en dus werd de ‘fanzone’ vanavond verplaatst naar dit café aan het station van Zichem.

Deze Doghouse Rose waren hier al eens te gast dus zou het bordje ‘volzet’  zonder meer aan de deur komen te hangen. Gelukkig was er nog die match van Duitsland tegen Polen anders zouden Harry en zijn crew voor een probleem komen te staan. Zoals bekend eindigde de wedstrijd op een trieste en weinig inspirerende brilscore iets wat van het optreden van Doghouse Rose niet kon worden gezegd.

Met in hun bagage een volledig nieuw album wisten we dat het een feestje zou worden. In eerste instantie leek het erop of het zou hier een ‘Ladies Night’ gaan worden maar gelukkig werd de verhouding al vlug in evenwicht gebracht. Het album ‘Bourbon & Gasoline’ zou zonder meer centraal staan tijdens het concert en dus waren nummers als ‘Dead or Alive’ en ‘Wild West’ ook hier vanavond de smaakmakers.

‘Doghouse Rose’ dat zijn Sarah Beth aka ‘The Punk Rock Cowgirl’, Jefferson Sheppard aan de staande bas, Iain Leslie aan de telecaster en Jordan Zagerman achter de drums. Net zoals bij mijn eerste kennismaking lijkt deze band op een stelletje ruige rockers maar niets is minder waar want ze brengen een aangename mix van country en rock ’n roll. Nummers als ‘Long Black Train’ brengen de sfeer hier meteen naar een hoogtepunt en dat moet het obligate Johnny Cash er nog aan komen. Met diens ‘Folsom Prison’ is dan het hek van de dam en is er hier geen ontkomen meer aan. This is entertainment at his best!

Een bijzonder smaakvol concert waarbij de interactie met het volle cafe best wel te smaken valt. Sarah en Jefferson weten een show in elkaar te steken waardoor straks het een 'peace of cake' zal worden om hun nieuwe album 'Bourbon & Gasoline' vlotjes aan de man of vrouw te brengen. Onder de aanwezigen hier ook locale boppers als Hans van Diest van de 'Catsmokes', de Sus, Melissa van 'Men and a Lady' en haar gevolg, bassit Wim van de befaamde bluesband Chilly Willy, die van '3 Of Us' enzovoort...

Helaas moet ook aan dit feestje een einde komen en komt de bisser eraan. Met John Denver zijn 'Thank God I'm a Country Boy' zit het er dan ook op en ook al word er gesmeekt en gebeden om meer, het is gedaan! Helaas wel want dit mocht nog wel een uurtje doorgaan. De rootstempel van Scherpenheuvel-Zichem verhuist binnen enkele weken richting Basiliek want in het kersverse café van Elke en Marc wordt er op 8 juli niemand minder dan Adam Lopez verwacht. Dus allen naar Oan 't Fonteintje oep de gemainte! Komen de Heren van Sichem dan ook ? ;-)