© Rootsville.eu

Hookrock Festival
(friday)

Diepenbeek
2016, june 17


organisation: Hookrock

artist: Back:N:Black (CH)
artist: Justina Lee Brown (Nig) feat. Morblus (I)
artist: Bourbon Street (B)
artist: Bigwood Leonard (B)

© Rootsville 2016

review: Vanessa - photo credits: Freddie
more pics: photo selection Vanessa


Niet iedereen laat zich inpakken door de voetbal… Dat bewijst Hookrock met een goed en veelzijdig affiche. De kans voor muziekliefhebbers om te ontsnappen aan de voetbalgekte en te genieten van de nationale en internationale bands die Hookrock deze 2 avonden te bieden heeft. Ondanks het slechte weer zakten er ook dit jaar weer een hoop luisterlustige fans van het Blues & Roots genre af naar het Limburgse Diepenbeek. Terwijl de tent het publiek droog houdt van de regen en de wind, zorgen de vele bands voor een positieve noot in dit bluesy weer. Een echte Diepenbeekenaar, Guy Engelen, bassist van PC & The Uploaders, mocht de avond aan elkaar praten.

Bigwood Leonard kreeg de eer om het publiek op te warmen. Deze jonge Lanakense classic rock/bluesrock band heeft als missie de traditionele blues songs een nieuw jasje te geven en hopen zo de Robert Johnson's, Muddy Water's, Howlin' Wolf's & Sonny Terry’s onder ons zichzelf terug te vinden. Dit viertal met als vocals & harmonica: Bernd "Hurley Burned" Vanherle, Guitar, lyrics & backing vocals: Marco "Sir MJW" Pooters, Bass: Dylan Frings en Drums: Christiaan "JJ" Janssen weten met hun catchy muziek vol gillende gitaarsolo’s, loeiende harp sounds en een hyper kinetische zanger de tent meteen klaar te maken voor een spetterende avond. Hun motto ‘We'll get you in the mood with some Bigwood!’ deden ze meer dan eer aan met liedjes als ‘Rebel Rebel’ en ‘Nashville Tenessee’. En dat ze aan alles hun eigen twist durven geven bewijzen ze met hun eigenzinnige versies van ‘Thats All Right Mama’ en ‘I Got Strips’.

Met het publiek in the mood gebracht mochten de bandleden van Bourbon Street de set overnemen. Deze in 2010 opgerichte bluesband is ondertussen een vaste waarde op de podia van verschillende blues evenementen, zowel in België als daarbuiten. Ook Hookrock mocht in dit lijstje niet ontbreken. In de loop van hun carrière is de bezetting even veranderd, maar hun liefde voor de blues hebben ze nooit verloren en deze good vibes brengen ze met hun huidige setting meer dan over op hun fans. Little 'M' zorgt voor de lead zang en basgitaar, samen met zijn medemuzikanten Jojo aan de gitaar, Daddy Bean met zijn Mississippy Saxophone en Chopstick Willie aan de drum brengen ze een show vol afwisseling, van het rustige ‘The Owl’ tot ‘Born In Louisiana’. Het publiek heeft genoten van het snoeiende gitaarwerk van Jojo en werd omvergeblazen door Daddy Bean met enkele prachtige harp solo’s. Tot groot jolijt waren er maar liefst 3 bisnummers waaronder ‘Judgement Day Blues’. Zo mochten ze het podium vrij maken voor de volgende artieste, ééntje waar ze nog al eens mee op de affiche gestaan hebben.

De Italiaanse bluesband ‘Morblus’ leidde de volgende act in en na een paar nummers kwam Justine Lee Brown hun vergezellen. Deze Nigeriaanse schone is niet alleen een streling voor het oog, met haar geweldige blues stem laat ze vele harten sneller slaan.

Ze begon met ‘Lie To Me’ en de tent stond meteen op zijn kop! Dat ze grote fan is van Etta James laat ze merken in de passie waarmee ze o.a. ‘Damn Your Eyes’ van deze geweldige dame brengt. Ook enkele nieuwe nummers mochten de revue passeren. Het nummer ‘I’ve Been A Fool’, geschreven door Roberto Morbioli, gitarist en zanger van Morblus siert hun nieuwste CD. Andere bandleden zijn Daniele Scala -  Hammond, Stefano Dellaporte – Bass en Niccolo Taccori – drum. Samen brengen ze muziek van top niveau, een bangelijke goede keuze van de organisatoren van Hookrock. Dat Justine Lee Brown niet alleen een mooie stem heeft maar ook nog eens super sympathiek is werd al snel duidelijk. Ze geniet er dan ook van om veel ‘Love’ te geven en te mogen ontvangen, waar het publiek maar al te graag aan mee deed. ‘Piece Of My Heart’ van Janice Joplin was dan ook een ideaal bisnummer om haar show te beëindigen.

Met enige vertraging kon Back:N:Black uit Zwitserland aan hun avond beginnen. Met een blonde gitariste, een rosse zangeres en een zwarte Bassgitarist kreeg men even het gevoel dat er een rockende K3 op het podium stond. Samen met nog een 2-de gitarist en een vrouwelijke drummer vormen ze een all girls rock band. Deze 5 babes zijn mega fan van AC/DC en hoe kunnen ze dit beter tonen dan de nummers van deze rockband te coveren, evenwel op hun eigen manier. Met wat aangepaste belichting en effecten geven ze de show nog wat extra, om ‘If You Want Blood’ meer kracht bij te zetten werd er zelfs gebruik gemaakt van wat nep bloed…

Met deze bende gillende en headbangende meiden kwam er een luid einde aan deze eerste dag Hookrock. Tijd om naar huis of de slaapplaatsen op de camping te vertrekken om wat uit te rusten voor een spetterende Hookrock zaterdag.

more pics: photo selection Vanessa

more pics on