© Rootsville.eu

The Ditchrunners


Loodscafé Aarschot
2016, june 20


club: De Knoet

artist: The Ditchrunners (US)


© Rootsville 2016

 

 

Eric Sardinas buiten beschouwing gelaten op Hookrock is het dit weekend er eerder rustig aan toe gegaan en ook gisteren zondag was een aangename laidback dag met dito Americana en Blues dus mocht het op maandagavond een ietwat steviger zijn.

In aanloop naar Muddy Roots te Waardamme en het meer lokale Pirate Farm Fest in Tielt-Winge was onze honger toch een beetje aangewakkerd om ons op maandagavond te verplaatsen richting Aarschot en meer bepaald het Loodscafé. Hier staan de uit Wisconsin afkomstige Ditchrunners op de affiche. Deze outlaw-cowboys zijn op tour met Kurt van Rootstown en zullen er op het Pirate Farm Fest ook bij zijn dus werd het tijd voor een voorbeschouwing.

Deze Ditchrunners bestaan uit frontman Buckshot Bredlau, Derrick Maddox aan de ‘luide’ drums, Jesse Marble aan gitaar en de opvallende Susy Nelson aan de upright bass. Hun muziek is country getint maar met punkattitude. Dat ze van het voor de media puritaine Amerika niet altijd hun ding kunnen doen ginds maken ze hier dan weer volledig goed en kan de ‘vuile praat’ hier nog gewoontjes overkomen.

Deze 3 outlaw-cowboys en 1 cowgirl maken alvast een indrukwekkende verschijning, zoiets van moeten we daar nu bang van hebben? Opmerkelijk is dat het in het algemeen nog best aardig is en Buckshot Bredlau weet mooi alle nummers uit te beelden met de nodige gekke smoelen. Zelfs zijn intro en bindteksten zijn best humoristisch op te vatten was het niet dat drummer Derrick constant roet in het eten kwam werpen door niet te willen stoppen met op zijn snare te trommelen.

Afgezien van dit euvel was het best aangenaam al waren earplugs geen uitzonderlijke luxe. Nummers als ’Ghosttrain’ en ‘White Horse’, daar kan je lekker naar luisteren, en wanneer er zelfs een obligate Jonny Cash bijkomt kunnen we allen wel genieten van Cocaine Blues als blijft die dekselse drummer roet in het eten gooien….

 

 

more pics on