© Rootsville.eu

Ben Miller Band


Loodscafé Aarschot
2016, june 21


club: De Knoet

artist: Ben Miller Band (US)


© Rootsville 2016

 

 

Als er in rond Aarschot en omstreken één iemand zot is van Ben Miller dat is het zeker en vast wel 'de Jokke' van de Knoet. Telkens wanneer deze Amerikaan in het land is kunnen we er haast zeker van zijn dat hij hier ook een concertje zal komen geven. Is het nu de AB, De Roma, in een voorprogramma van ZZ Top in Vorst Nationaal, Paradiso in Nederland, de Nurenberg Arena in Duitsland, De knoet en meerbepaald het Loodscafé staat er toch maar lekker bij te pronken.

Ben Miller was vorig jaar nog te zien als voorprogramma van ZZ Top en belanden zo ook in het Loodscafé. Dit jaar haast hetzelfde scenario al heeft de band zelf enkel grondige wijzigingen ondergaan. Doug Dicharry verliet de groep en werd vervangen door Smilin’ Bob Lewis die dan zijn nichtje Rachel Ammons meebracht naar deze Ben Miller Band.

Recht uit de Apalachen komt deze mix van rock, country,  blues en bluegrass  met als één zekerheid een denderende show waarbij je de belevenis gewoon moet ondergaan. Zoals we konden verwachten is de keet hier volledig volzet wat bevestigd hoeveel fans deze Ben Miller wel heeft hier in Aarschot en België.

Nummers als 'Ghost' en 'The Cuckoo' veranderen deze keet zinderende concertzaal met op het podium de laasten van één of andere overgebleven stam van 'Native Americans'. De instrumenten en 'hulpstukken' liggen hier niet alleen voor de show maar worden stuk voor stuk gebruikt zo ook de retro telefoonhoorn die als microfoon dienst doet.

'The Outsider' is ook één van die nummers waarin je wordt meegezogen net als 'Hurry Uo and Wait'. Nieuwkomers Bob en Rachel zijn zonder meer een meerwaarde in deze bonte mengeling van muzikanten en het is verwonderlijk hoe vlot deze Rachel Ammons alle instrumenten weet te bespelen incluis haar stem. Weerom slimme zet van de Jokke om deze Ben Miller Band hier onderdak te bezorgen.