© Rootsville.eu

Adam Lopez & His Rhythm Review


Scherpenheuvel
2016, july 09


organisation: Oan't Fontainke

artist: Adam Lopez (US)


© Rootsville 2016

 

 

Was het door de eerste zwoele zomerdagen van dit jaar of misschien kwam het doordat Adam Lopez met zijn Rhythm Review was neergestreken in ‘Montaigu’? We weten het niet maar feit was wel dat er heel wat volk op de been was.

In het café Oan’t Fontainke’ op de ‘gemainte’ te Scherpenheuvel  was er door Surfing Airlines een zekere Adam Lopez afgezet. Vorig jaar was hij nog te gast op Swing Wespelaar en recent toerde deze ‘Telecaster  rocker’ nog door het land met Casey James Prestwood als lid van diens ‘Burning Angels’. Beide opstellingen zijn totaal verschillend en hebben alle twee wel  een soort charisma maar country blijft bij beiden het ‘keyword’.

Volle bak uiteraard in het café bij Elke en Marc en om het initiatief toch enigszins te steunen waren we ook van de partij. Toch al dadelijk een minpuntje…geen belichting en geen podium dat plaatst de toekomstperspectieven voor verdere ‘live’ concertjes toch een beetje in het onzekere. Je voelt het natuurlijk ook een beetje aan de 'artiest' die dan ook een beetje inspiratieloos zijn setje weet te komen brengen en natuurlijk zijn de fans en liefhebbers van deze Adam Lopez anders gewoon.

Niet al teveel rootsliefhebbers aanwezig wat dan ook weer de fout is van de verlofperiode maar dat werd hier ruimschoots goed gemaakt door de’ native population’ van Scherpenheuvel. Het was wel een beetje chaotisch maar Adam liet het niet aan zijn hart komen en bracht hier de obligate setjes waarvoor hij werd betaald.

Eigen werk uit zijn nieuw album ‘Heartaches, Time Takes’ met nummers als ‘Lonesome Road’ en ‘My First Last Beer’ maar daar hadden die van Scherpenheuvel niet al teveel kennis aan. Gelukkig kan bij Mr. Lopez de knop ook worden omgedraaid en krijgen we nog voor de pauze herkenbare nummers als ‘Blue Moon Of Kentucky’ en natuurlijk een portie Cash met ‘Folsom Prison Blues’ en ‘Ring Of Fire’ en nu zijn ze wel mee….

Na een korte ‘break’ zet deze guitarslinger zijn ‘rhythm review’ terug op de rails en krijgen we hier toch een aangenaam tweede set met veel herkenbare nummers voor diegene die dachten dat het gewoon een voorsmaakje voor kermis was.

‘Marie Marie’ van de broertjes Alvin was één van de eerste nummers en zo zal Hans Van Diest uit Zichem spijt hebben dat hij niet in Scherpenheuvel was ;-). Een beetje Buddy Holly en een tearjerker van Ray Charles  en zo kregen we doorheen de muggenplaag toch een beetje kermisgevoel. Met ‘That’s Your Daddy Yaddy Yo’ horen ze het hier weer donderen in Keulen meer met een beetje Tex-Mex keert de sfeer weer helemaal terug. ‘Hey Baby, Que Paso?’ doen de Texas Tornados met Doug Sahm en  Freddy Fender weer een beetje tot leven komen maar daarna is het gedaan en dat was ook het idee van Adam Lopez en met het gevoel Adam Lopez was in town konden we tevreden zijn. Live & Roots in Scherpenheuvel, het kan maar er is toch nog wat werk aan de winkel!