© Rootsville.eu

The Goon Mat & Lord Benardo

Loodscafé Aarschot
2016, july 21


organisation: Loodscafé

artist: The Goon Mat & Lord Benardo (B)

© Rootsville 2016

review & photo credits: Freddie

 

Van ‘Turnhout Royale’ richting Aarschot en meer bepaald naar het Loodscafé voor de afterparty van ‘Roots in het Park’. De jokke zorgde daar voor een spetterend einde op onze Nationale feestdag door er op zijn podium niemand minder dan The Goon Mat & Lord Benardo uit te nodigen.

Deze spitsbroeders en tevens schoonbroers dat is op zijn minst al een stukje geschiedenis in ons Belgisch roots- en blues-wereldje. In het begin was er Stinky Lou die de deep boogie hier ten lande terug wist uit te vinden samen met The Goon Mat. Geïnspireerd door deze muziekstijl was Lord Benardo door zijn doordringende harmonica-ritmes de missing link en het drietal oogstte heel wat succes zowel hier als over de landsgrenzen.

Als duo staan ze garant voor een portie ‘badass boogie’ van het genre waar we allemaal worden door opgepept. Deze Goon Mat en Lord Benardo zijn ook het Waalse duo binnen de super populaire ‘Boogie Beasts’ en weten als geen ander hoe het is om een feestje te bouwen. De laatste opname van dit duo samen met Stinky Lou dateert evenwel van 2007 waarop 12 rauwe roots boogie’s te beluisteren vallen met nummers als ‘Looking For a Girl’ en ‘Booogie’ en dit laatste was tevens het eerst woordje dat de nazaat van The Goon Mat over de lippen kreeg.

Met hun dampende garagerock-blues weten ze ook vanavond hier dit café op stelten te zetten met eigen nummers als ‘Stay on With Me’. Dit Belgisch duo met internationale uitstraling brengen ook herkenbare covers zoals ‘Big Boss Men’ en werd het hier some kickass in Osschot en dat zulle ze geweten hebben. Door de ganse dag in een enorme hitte te hebben doorgebracht was ik gelukkig niet ver meer van huis voor een frisse douche na deze stomende set.