© Rootsville.eu

The Catsmokes


Ace Café Reet
2016, junly 24


organisation: Ace Café Reet

artist: The Catsmokes (B)

© Rootsville 2016

review & photo credits: Freddie

 

Je zou het als randanimatie kunnen aanzien van Tomorrowland maar niets is natuurlijk minder waar. Het Ace Café te Reet staat bekend om zijn zondagse rootsconcerten en ondanks dat we nog in vakantiemodus zijn en voeg daarbij nog het zomerse weer kon ik het toch niet laten om richting Reet af te zakken. Twee redenen om naar het Ace Café te gaan. Primo is het één van de gezelligste retro-café’s ten lande en secundo zouden er The Catsmokes optreden, dus twee vliegen in één klap en dan nemen we het gevaar van opgedreven inname van ‘Stella’ er zonder morren maar bij.

Vanaf ‘minute one’ bij het binnekomen van het Ace Café was het in feite al naar de kl*ten en leek het erop of het waren de allerlaatste biertjes.  

Die van ‘The Catsmokes’ en dat zijn Gerrit, de Jakke, Hans van Diest die eigenlijk van Zichem is en ouderdomsdeken Robert waren nog maar pas terug van een beach-concert in De Panne maar hadden dus de vakantie-stemming mee naar Reet gebracht. De socializing met de band gebeurde met het nodige vocht en het groen licht voor het concert kwam naar mijn bescheiden mening niet te vroeg dus time for some up tempo country rock ’n roll.

Met nummers als ‘Texas Sun’, ‘Long Way To Town’ en Two Trains’ +zit de sfeer er al onmiddellijk in en kwamen zelfs de hardnekkige terrasjes kloppers toch maar binnen om een kijkje te nemen en de sfeer van de Catsmokes hun opzwepende muziek op te nemen. Zelfs het moment dat Robert bij 'Love Rustler' nog aan de kust pleegde te zijn kon geen roet in het eten brengen en al vlug zaten ze alle vier weer terug in hetzelfde ritme. Ondertussen waren enkele oudgedienden van het Ace Café ook komen post vatten en het 'Stella' ritme kende ook al vlug eenzame hoogten.

Het zou een lange set gaan worden van bijna 2 uur om toch maar geen kostbare tijd verloren te laten gaan, want ‘patron’ Chris wil de goede verstandhouding met de buren maar al te graag in stand houden, al was er buiten meer lawaai van Tomorrowland dan van dit café. Niets op tegen zeker? Op rootsconcerten als deze kan en mag de obligate Johnny Cash uiteraard niet ontbreken en om enkele fans ter wille te zijn brachten die van de rokerige katjes maar vlug een medley’ke met ‘Folsom Prison Blues’ en ‘Cry Cry Cry’.

'The Blasters' dragen deze Hagelanders ook hoog in het vaandel en 'Marie, Marie' sloeg ook aan bij enkele dames of waren het de glazen rosé? Nog een beetje zot doen dan maar met nummers als 'Tequila' en zelfs voor een zijsprongetje met 'Amapola' werd er tijd gemaakt. Weerom een prachtavond hier in het Ace Café te Reet en daar is de rock 'n roll van 'The Catsmokes' zeker en vast een onderdeel van. Nog even chillen op het terras om dan hopelijk zonder problemen thuis te raken.

 

Cheers!!!

 

 

more pics on