© Rootsville.eu

Mike Sanchez
WB & The Mercenaries


Camping Louisa (Park Sorghvliet) - Hoboken (A'pen)
2016, august 10


organisation: Gravenhof

artist: Mike Sanchez (UK)
artist: WB & The Mercenaries (B)

© Rootsville 2016

review & photo credits: Freddie

 

Eén van de prachtige initiatieven (als het weer meezit) van ’t stad is zeker wel deze ‘Camping Louisa’ in het park ‘Sorghvliet’ te Hoboken en bedoelen we natuurlijk ons eigen Hoboken in Antwerpen. Vorige week zette de ‘Reverend Peyton Big Damn Band’ het park hier nog op stelten met als voorprogramma onze eigenste Little Chris samen met Howlin’ Wim. Vandaag schakelen ze hier nog een trapje hoger. Op de affiche prijkt Mike Sanchez met aan zijn zijde het roots-fenomeen van België Walter Broes samen met zijn Mercenaries, en dit allemaal op de koop toe volkomen gratis.

Met WB & The Mercenaries kan Mike Sanchez zich geen betere begeleidingsband in denken en wanneer blijkt dat Walter en de zijnen dan nog als voorprogramma gaan fungeren is het plaatje compleet en zijn ze hier op 'Camping Louisa' klaar om een feestje te gaan bouwen.

Mike Sanchez hoeven we uiteraard niet meer voor te stellen want dit rhythm & blues en rock ’n roll icoon draait al zo lang mee dat iedereen in dit wereldje hem minstens éénmaal, maar zeker tweemaal heeft kunnen meemaken. In de tachtiger jaren gaf Mike Sanchez samen met ‘The Big Town Playboys’ de rhythm ’n blues van Amos Milburn en Charles Brown nog een extra boost in Europa. Later trad hij ook aan met ‘Bill Wyman’s Rhythm Kings’ en de ‘Big Six', de rest is history. In het ‘Sniffer’ tijdperk deed Mike Sanchez met regelmaat beroep op onze trots in rootsland en dus is het maar volkomen logisch dat dit nu wordt ingevuld door Walter Broes en zijn nieuwe formatie ‘WB & The Mercenaries’.

We zijn er nu al veel te lang op aan het wachten maar half oktober is het dan eindelijk zover. De ‘CD’ waarop iedere roots adept op zit te wachten zal dan een feit zijn maar vanavond is het nog beter want krijgen we dus als aanzet naar Mike Sanchez de ‘live’ versie van WB & The Mercenaries. Ik heb ze al meerdere malen kunnen meemaken zoals recent nog op ‘Turnhout Royale’ maar vandaag is het alsof alles nu definitief in een plooi komt te vallen en vullen ze zonder meer alle verwachtingen in en geloof me het waren hoge verwachtingen.

Samen met zijn ritme sectie Bas Vastaen aan de contrabas en drummer Lieven Declercq begint Walter Broes vanavond met de instrumentale intro ‘Smoker’ en kijk, de zon komt door de wolken. Samen met het wegtrekken van de regenwolken komen de kijklustigen in grote getale opdagen hier in Hoboken. Uiteraard ook voor Mike Sanchez maar zeker zoveel voor ‘onze’ Walter Broes.

Nummers als ‘Dizzy’ en ‘Movin’ Up’ zijn een voorsmaakje van wat er in oktober op ons af komt en de eerste danspasjes worden meteen een feit. Na het ijzersterke ‘Security” krijgt ook Bas Vastaen ‘airplay’ toegewezen.  Met ‘Man Child’ en het van Bo Diddley doordrenkte ‘Own Kick Going’ komen we helaas aan het einde van hun set en wordt het podium in zeven haasten omgebouwd voor de volgende set. Wij kijken uit naar half oktober wanneer het 'Naked' label met al dit moois op een schijfje komt aandraven.

Voor het concert met Mike Sanchez is samen met nog een andere sax-player is nog een ‘Sniffer’ komen opdagen en dus verwelkomen we natuurlijk ook Roel Jacobs op tenorsax. Mike Sanchez laat niet al te lang op zich wachten en met de aanzet van ‘Red Hot Mama ‘ en ‘Highway 60’ zitten ze meteen op kruissnelheid.

Met de rock ’n roll klassieker ‘I’m Ready’ is er hier op ‘Camping Louisa’ geen houden meer aan en zijn de meesten in beweging gekomen want ook niet zo verwonderlijk is door de aanstekelijkheid van Mike Sanchez en zijn begeleidingsband. Nog zo een klassieker is Brook Benton zijn ‘Kiddio’ en dan komt de humoristische noot van de avond.  Een enthousiaste fan die helaas wat minder mobiel is was zo intens aan het mee piepen op zijn ‘klakson’ dat Mike dacht dat het een technisch euvel was aan zijn keyboards maar al vlug kwam de ware toedracht aan het licht en werd het zelfs opgenomen in het nummer…piep piep!

Met eentje van Gordon Roscoe en ook met Jimmy McCracklin zijn 'Georgia Slop' kwam aales onder hoogspanning te staan en mochten we de weergoden danbaar zijn dat het droog was gebleven want dit konden en mochten we toch niet missen. Als aflsuiter zet Mike Sanchez met een beetje Little Richar de kers op de taart vanavond en komt aan dit rock 'n roll fest een einde. Wie van deze Mike Sanchez niet genoeg kan krijgen maken we er jullie op attent dat hij ook voor mijn verjaardag komt spelen op de vrijdag van Swing Wespelaar ;-)...lache!!!

Lets hear it for Camping Louisa...