© Rootsville.eu

Black Market III

Ace Café Reet
2016, august 14


organisation: Ace Café

artist: Black Market III


© Rootsville 2016

review & photo credits: Freddie

 

Het is niet zo vanzelfsprekend te noemen. Een mooie zonnige zondag waarop velen hun stalen ros, al dan niet gemotoriseerd, uit de stal halen en voor de thuisblijvers zijn er zelfs de Olympische spelen op TV en toch weten Chris en Saskia het ‘Ace Café’ weer vol te laten lopen voor een optreden van onze vrienden uit Californië, Black Market III. Het aanvangsuur is hier steeds stipt om 20.00 en dit om de buren van dienst te zijn. De verstandhouding is nu opperbest en het ‘Ace Café’ is tijdens de dag zelfs een samenkomen van fietsers die tijdens hun rit hier wat verpozing komen zoeken.

Nog maar pas Hannover achter de kiezen en Scottie Blinn samen met zijn Roxy tekenen al present in het Ace Café te Reet. Een nieuwe ‘Acer ‘ vroeg me of ik de setlist al wist maar daar moest ik negatief op antwoorden om de simpele reden dat het nooit op voorhand te bepalen is en dat maakt deze Black Market III zo inspirerend om naar te gaan kijken. Eén certitude is dat er bijna zo goed als zeker telkens weer een andere drummer present tekent. Vorig jaar was er nog Scottie’s zoon Jackson maar die heeft nu een job als DJ in Los Angeles en vier maand op stap met papa lief is ook niet evident.

De vervanger op deze 4 maand lange tour is Rhythm Turner en zij heeft in San Diego haar eigen band ‘Rhythm and The Method’. Een aparte verschijning deze Rhyhtm maar ‘fun’ tot en met, en ze kan nog drummen ook. Net op tijd voor de Europese Tour 2016 is bij Black Market III hun nieuwste album klaar geraakt om mee over te vliegen richting ons continent.

Met dit album ‘Black Country’ komt Scottie Blinn weerom verrassend uit de hoek want bij alle nummers worden de vocals waargenomen door Roxanne Coverdale aka Roxy.Nu eens geen eigen nummers maar een hommage aan de rockformatie ‘Led Zeppelin’. ‘Buiten is het nog volop zonnig maar binnen steken ze de lont aan het vuur met ‘Evening Sun’ en dit wordt de start van een zeer gevarieerde set.

Rockend met nummers als hun ‘Devil’s Road’ en dan weer de nostalgie opsnuiven met de traditional ‘The House Of The Rising Sun’ maakt het allemaal een beetje boeiend. Zelfs de negro-spiritual ‘Mary Don’t You Weep’ en met deze ‘slave song’ komen we al vlug aan één van de vele hoogtepunten. Black Market III moeten we de American roots-rock categorie maar dan met een bluesy jasje. Zeker wanneer Rhythm Turner haar deel van de vocals op zich neemt met T-Bone Walker zijn ‘Mean Old World’ en zo maken wij een diepe buiging richting Rhythm.

Give a hand for Roxy voor haar inbreng met Otis Rush zijn ‘Keep On Lovin’ Me Baby’, een nummer dat we hier zeker in ons geheugen gegrift hebben door de versie van The Paladins. Deze Black Market III willen geen tijd verliezen en brengen een set van liefst 2 uur. We schreven het al, het laatste album van deze BMIII is een hommage aan  Led Zeppelin en met ‘Kashmir’ krijgen we dan een voorsmaakje. Onder al dit vrouwelijke geweld zouden we haast ‘Mad Dog’ Scottie gaan vergeten maar dat maken we ruim goed wanneer hij ‘eindelijk’ nog eens een magistrale versie van Jimi Hendrix zijn ‘Voodoo Child’ uit zijn gitaar weet te toveren en dan besluiten we met Ol’ Scottie he’s back!!!

more pics on