© Rootsville.eu

Paul Batto


Ace Café Reet
2016, september 16


organisation: Ace Cafe

artist: Paul Batto (Slov)


© Rootsville 2016

review & photo credits: Freddie

 

Paul Batto is zo iemand die met je op een ontwapende manier kan praten. Dat deden we gisteren op het terras van het Ace Café te Reet. Het was al enkele jaren geleden toen deze bluezy storyteller nog in het Ace Café kon aantreden en dat was dan nog in de vorige editie van deze rock 'n roll tempel. Voor mezelf was het ook al weer enkel jaartjes geleden toen noh met het album 'Lonesome Road' in 2014. Paul is nu niet een veelvraat wanneer het concerten in onze contreien betreft. Meestal speelt hij in Nederland en veelal in Duitsland omdat dit ergens toch korter bij huis is. Paul Batto heeft de Sloveense nationaliteit maar woont samen met zijn vrouw in Tsjechie in de buurt van Praag.

Sinds het album 'Lonesome Road' zijn er nog twee zaken, waar te nemen want zo komt stilaan de Jr. achter zijn nam te verdwijnen en wordt zijn baard alsmaar langer en grijzer waardoor de gesprekken met hem ook wijzer worden. Een pintje hoef je hem niet te betalen want Paul heeft al enkele jaartje het alcoholische aspect verdrongen, dus wordt het gewoon zijn eigen 'green tea'.

Het is weer even wennen dat een singer-songwriter hier het podium komt te bevolken en toch loopt stilaan maar zeker het Ace Café vol met enkele blues-adepten die van een rustige avond willen genieten met nummers als Garden Of Love' of 'I'm a Gypsy' en in deze laatste categorie kunnen we deze Paul Batoo wel thuisbrengen want door zijn beroep is hij uietraard veel van huis weg. Wat hem op deze eenzame weg wel bindt met zijn vrouwtje zijn de door haar gemaakte juwelen die hij met trots weet te dragen.

Afwisselend op een 6 en 12-strings gitaar weet hij nummers te brengen die doordrongen met zijn eigen levenservaringen. Meestal diep doordrongen van blues maar enige gospel is ook niet ver weg. Met nummers als 'Hey Hey Here Comes a New Day' tast hij zelfs de grenzen van de 'Calypso blues' af. Zie je deze Paul Batto Jr. op een affiche bij jou in de buurt zeker niet twijfelen om te gaan genieten van deze moderne blues-troubadour. Paul Batto wist ons ook plechtig te beloven dat er bij zijn volgende concert-tour er een nieuw album aanwezig zal zijn.