© Rootsville.eu

Meena Cryle & Chris Fillmore Band


Ootello Ezaart (Mol)
2016, september 17

organisation: Ootello

artist: Meena Cryle (Aut)


© Rootsville 2016

review & photo credits: Freddie

 

We mogen als bluesadepten in onze handjes wrijven dat er nog initiatief wordt genomen om onze favoriete muziek te blijven promoten. Eén zo een organisatie is zonder meer Ootello. Van origine zijn ze een theater gezelschap met een hart voor muziek en meer bepaald voor blues. Na het teloorgaan van Boogaboos en Cafe Meulenberg te Mol Millegem was het Jo Mast die in het Gompelhof de traditie wist verder te zetten. Ook hier kwam een einde aan en dus kunnen de bluesliefhebbers van Mol en gans België alleen maar tevreden zijn dat na een 'try-out' met o.a. de Bluesbones de mensen van Theater Ootello dit seizoen ook van stert gaan met een heus programma.

In samenwerking met het cultuurcentrum van Mol kregen ze een affiche met 4 sterke bluesacts in elkaar gestoken en dus zijn we hier op deze prachtige locatie present voor de eerste van deze concerten. Een zaaltje dat op gebied van belichting en geluid dik in orde is en dus kijken we al uit naar het resultaat. Om het clubseizoen op gang te trappen hebben die van 'Ootello' maar dadelijk voor een internationale affiche gezorgd en dat is niemand minder dan de Oostenrijkse fromatie Meen Cryle & The Chris Fillmore Band.

Meena kennen we uiteraard nog uit haar periode met de Bluescaravan editie 2010 met haar bijzonder kippenvel moment van de James Brown hit 'Try Me'. Deze Buescaravan is nu nog te zien met kleppers als Tasha Taylot, Layla Zoe en Ina Forsman. Voor de editie van 2017 krijgen we meer soul met Big Daddy Wilson, Vanessa Coulier en Si Cranstoun dus maak julmlie borsten al maar nat. Na Meena haar passage bij deze Bluescaravan ging ze in zee met guitarslinger Chris Fillmore en dat bleek zijn vruchten af te werpen zo kregen we ze ook dit jaar te zien op Blues Peer en Swing Wespelaar en dus mogen ze hier in Mol wel fier zijn op zulk een affiche.

Meena Cryle & The Chris Filmore Band dat is een mix van covers en eigen werk maar om de aandacht te trekken beginnen Meena en Chris hier meteen met 3 covers van formaat. Na Ti-Na-Ni-Na-Nu dat we kennen van Slim Harpo en uiteraard ook van Lou Ann Barton en krijgen we nog 'You Can Have My Husband, But Don't Mess With My Man' alvorens ze aanzetten met Sam Cooke zijn 'A Change Is Gonna Come'. Iedereen meteen mee hier in Mol en dus kunnen ze wel enkele eigen originals tussengooien. Na Lightnin' Hopkins zijn 'You Is One Black Rat' gaan ze de 'rumba' tour op met 'If You Had a Diamond' uit hun album 'Feel Me' uit 2012. Stevige blues afgewisseld met soulvolle ballads en zo komen we al vlug aan het einde van set 1.

In set 2 wordt er meer aandacht aan hun laatste album besteed. Van het stevige 'Enough is Enough' tot aan 'Baby Goodbye'. Toch nog even een klassieker om u tegen te zeggen uit de kast halen met Etta James haar 'I'd rather Go Blind'. Met hun eigen 'Take This Presure Off Of Me' mag de drummer van dienst een solo uit de mouw schudden maar komen we ook helaas aan het einde van dit intense concert. Uiteraard buiten de fans van Ootello gerekend en komen Meena, Chris en de band nog wat graag terug voor 2 bissers. Eerst is er een ietwat uitstekende country versie van Little Walte zijn overbekende 'My Babe' maar met 'My Performance is Over' is het dan ook gedaan maar kunnen we toch stellen dat het eerste concert van dit seizoen er gewoon boenk op was! Nu al noteren want op vrijdag 21 oktober zijn Guy Verlinde en zijn machtige krokodillen hier te gast.

Helaas zijn er maar een paar foto's want door Murphy's Law' gaf mijn kodakse de geest...