© Rootsville.eu

Ray Fuller and The Bluesrockers


Goorblues - Gooreind
2016, september 18


club: Goorblues

artist: Ray Fuller (US)
CD report: Long Black Train

© Rootsville 2016

review & photo credits: Freddie

 

Ook bij Paul en Michel wordt in september het nieuwe clubseizoen op gang getrapt en dit wel op zondag 18 september. Op 'the bill' niemand minder dan Ray Fuller and The Bluesrockers en dus kunnen we ons opmaken voor een namiddagje stevige blues en bluesrock. Ray Fuller heeft met zijn trio enkele dagen de strat gegeven van zijn release-tour voor hun nieuwste album 'Long Black Train' en daar stonden de voelsprieten van die van Goorblues meteen mee in de juiste richting. Ray haalde in zijn jeugdige jaren de inspiratie bij de invasie van de Britse rock en blues. Chauvinistisch als hij is verdiepte hij zich natuurlijk ook in 'the real thing' en zo kwamen ook JLH, Muddy Waters en Elmore James in beeld. Mix alle ingrediênten samen en je bekomt de Ray Fuller Blues en blijft JLH nog steeds zijn grote voorbeeld.

Ray Fuller vormde zijn eerste band in 1974 en dat kan al beginnen tellen. Hij is ook een 'saturday headliner' op Chicogo's Buddy Guy's Legends en dus mogen ze ook wel een beetje fier zijn in deze juke-joint dat hij hier op de bandstand staat tijdens zijn tour doorheen Europa. Dit concert is dan ook het eerste van de twee op eigen bodem en met die pluim gaan ze hier in Gooreind weer maar eens lopen.

De vaste drummer van The Bluesrockers kon de trip naar Europa niet meemaken dus werd er beroep gedaan op Dave S. als stand-in. Beginnen doen ze met 'Wild About You' en dat is een f*cking goede opener. Ray Fuller mag dan wel als begeleidingsgroep enkele bluesrockers hebben maar laat je vooral niet misleiden door de naam. Bassist Myke Rock is een plezier om bezig te zien en zou in ieder muziekgenre zijn gade kunnen vinden. A funky bassplayer.

Ray zelf brengt genoeg diversiteit in zijn set gaande van eigen werk over covers van zijn voorbeelden zoals Muddy Waters en natuurlijk mocht 'Boom Boom' van John Lee Hooker ook niet ontbreken. Het doel van dit bezoek aan Europa is uiteraard het promoten van zijn nieuw album en dat doet hij ook met nummers als 'Voodoo Mama'.

Afwisseling genoeg en er is zelfs ruimte voor wat rockabilly met een hoog 'radar Love' gehalte. Naast zijn 'Long Black Train' is er zelfs nog ruimte voor Billy Boy Arnold en ook het country bluesje 'Goin to Louisiana' van Lightnin' Hopkins gaat er gezwind in.

Volgende Goorblues is op zondag 23 oktober en een nieuwe wind in bluescountry met Low Society, een mix van Blues en Americana met een briesje Memphis Soul.

more pics on