© Rootsville.eu

Legendary Rhythm & Blues Cruise #27Southern Caribbean - Celebrity Summit
(San Juan, Puerto Rico – Guadeloupe – Barbados – Grenada – Dominica)
2016, oktober 29 - november 05

organisation: Bluescruise


© Rootsville 2016

report & photo: Johan Van De Broeck

 

Legendary Rhyhtm & Blues Cruise: photo page

 

Maanden zat ik er al naar uit te kijken, ja zeg maar meer dan een jaar, want je moet als de bliksem zijn om je kajuit te bemachtigen op de prachtigste cruise ter wereld.

The Legendary Rhythm & Blues Cruise.
Een kajuit, het hoeft voor mij geen luxe te bevatten want weet, hier vertoef je slechts een paar uurtjes. Weet, hier wordt je 24 uur per dag ondergedompeld in de blues.
5 stages, 122 artiesten, >100 concerten + learnings from the masters workshops, Bluesin’ Bazaars, Expo’s, en vooral … lot’s of fun !!!

PRE-PARTY
Als prelude op de echte cruise wordt er de avond voordien al een pre-party georganiseerd in het Condado hotel in San Juan, waar alle muzikanten samen met een pak cruisers verblijven. Het is hier een weerzien van jewelste voor de “retournees” en een eerste voorproefje van wat komen gaat voor de “virgin” cruisers. Niemand minder dan Art Tipaldi, verantwoordelijke uitgever van het Blues Music Magazine, mocht het eerste concert aankodigen. Super Chikan mag het startschot geven van het eerste van de om en bij de 100 concerten. Wat een perfecte keuze is dit. Bijgestaan door zijn vrouwelijke bandleden duurt het geen 5 minuten of de dansvloer is volgepakt en het bluesfeestje is nu echt begonnen. Miss Lala Craig gaat zo expressief te keer op haar keys dat ik mij begon af te vragen hoe dit alles overeind ging blijven zonder stukken en brokken. Een eerste super concert.
“Somebody has to shoot that thing. Well they know how to shoot it!” 

Meteen iemand om naar uit te kijken is Tinsley Ellis. We zien hem zelden of nooit nog op het Europese continent en dit concert had ik dan ook aangestipt als niet te missen.
Hij verwent ons niet met Europese tournees maar we mogen toch elk jaar wel nieuw werk van hem verwachten. CD’s die hij tegenwoordig op zijn eigen label “Heartfixer Music” uitbrengt. Red Clay Soul is zijn jongste CD die hij hier promootte. We konden tijdens dit concert ook al een eerste ontdekking doen. Eén van de “guestartists” werd op het podium genodigd: Vanessa Collier. Deze jonge vocaliste en saxophoniste wist ons meteen omver te blazen. Wat een talent. De eerste staande ovatie is een feit. Houd deze jonge deerne in de gaten. Dit is top!

Yep, we zijn er klaar voor. Eventjes een paar uurtjes slapen in onze B&B en dan gepakt en gezakt naar de portterminal van San Juan.

DAY 1
Het was zaterdagmiddag toen we onze incheckformaliteiten vervuld hadden en met de nodige bubbels onthaald werden in de grote ontvangsthal op dek 4. Het programma van dag één, hoewel al veel uitgebreider dan een doorsnee festivaldag zoals we hem hier kennen, is nog van die aard dat het je nog de tijd gunt om van alle schoonheid en grootsheid van dit schip te genieten. En 12 decks ontdekken, je loopt al wel eens een verkeerde richting uit. Restaurants, bars, casino, fitness centra, indoor en outdoor pools, een heuse concert arena. Het is een dorp op zich. De grote kraan die het pool deck podium moest hijsen tot deck 10 werd stilaan neergehaald.

We beginnen er aan om 18u en weerom met een knaller van formaat: de Trampled Under Foot Reunion. Zo’n kleine 3 jaar geleden besloten de beide broers Nick en Kris en zusje danielle Schnebelen om elk hun eigen weg te gaan met een eigen band. Zo zagen we dit jaar nog Danielle Nicole met haar gelijknamige band in het Depot in Leuven. Maar zij vonden dat het terug hoog tijd was om samen hun glorietijd van weleer nieuw leven in te blazen. En hoe? Ik werd volledig van mijn sokken, die ik eigenlijk niet aan had gezien de hitte, geblazen. Yes, they are back! Wat een stem heeft die Danielle toch en wat een plezier beleeft die familie Schnebelen als ze samen een podium delen.

Het programma aan het pool deck zag er deze dag zo veelbelovend uit dat we niet veel gingen verhuizen. Selwyn Birchwood was de volgende artiest die ik aangestipt had. Nog genoten van zijn concert op Gevarenwinkel en hoogst benieuwd wat het hier zou worden. Nu, als dat concert in Gevarenwinkel al top was, dan was het hier subliem. Dit is zo funky groovy dat stilstaan geen optie is. Heerlijk om te zien hoe deze nog steeds bescheiden kerel zulke grootse dingen vertoont on stage. Mijn oproep aan alle organisatoren: bring him back to Belgium please.
Door al dat moois was ik al zo vastgeroest aan het pooldeck dat ik een concert van Buddy Guy ging missen in de grote Celebrity Theatre. Geen drama want elke artiest performt hier telkens 3 of 4 keer. Er waren dus nog opties.
We opteerden voor een concert van Los Lobos. Benieuwd of Hidalgo & co het feestje nog verder gingen aanwakkeren op het pooldeck. Hier bleef ik wat op mijn honger zitten. Ik zag ze stukken sterker op Blues Peer.

Het was ondertussen middernacht en als de klok twaalven slaat dan is het een cruise traditie dat er gejamd wordt en hoe lang dit duren zal, dat weet je nooit vooraf, maar een jam bijwonen is steevast een garantie voor heel weinig uurtjes slaap. En als Tommy Castro de jam mag inleiden, dan weet je dat er heel wat muzikanten staan aan te schuiven om het podium te delen. Deze jams zijn de beste blues parties die je je kan inbeelden. Slapen gaan, neen, geen denken aan. Je wil de dag nadien niet horen welke combinaties je gemist zou hebben. Na de jam kan je op weg naar je kajuit nog een leuk samenzijn met Eden Brent inplannen in Michael’s Piano Club. Zij weet steevast ook de duivels te ontbinden met haar energieke boogie woogie op de vleugelpiano.

DAY 2
Vandaag is het Bluesin’ at the Sea en we beginnen er aan om 10.30u voor een marathon van niet minder dan 25 concerten vandaag. Het wordt dus keuzes maken. Op het pooldeck gaat men van start met de Virgin Party. Elke nieuwe bluescruiser wordt hier ontdaan van zijn maagdelijkheid. Geen details van wat hier gebeurde want ik mocht mij begeven naar de simultaan lopende Retournee Party. En maar al te graag hoor, want er stond een ongeziene setting op het podium. Alle bluesladies mochten de ietswat gevorderde cruisers verwennen op de manier zoals ze dit het beste kunnen … Danielle Schnebelen (bass) Ana Popovic (gitaar & vocals), Debbie Davies (gitaar), Nancy Wright (sax) Vannessa Collier (sax & vocals), Diunna Greenleaf (vocals), Eden Brent (piano). Heerlijk hoe Vanessa Collier hier het alombekende “Hound Dog” ten berde bracht. Ana gaf een niet mis te verstane boodschap: “You can have my husband but please don’t mess with my man”. De Celebrity Theatre bereikte zijn kookpunt. Diunna Greenleaf wakkerde de vlammen verder aan, vroeg een shuffle in A en met Koko Taylor’s “I’m a little mixed up” ging spreekwoordelijk het dak er af. Het werd helemaal te gek toen Danielle Schnebelen een prachtversie van “Voodoo Woman” zong. Ik ben al wat party geweld gewoon maar van deze party moest ik toch even bekomen.
Nu de sfeer er voor de middag al zo goed in zat ging ik op zoek naar meer van dit. Ik begaf mij snel terug naar de pooldeck waar Lil’Ed & The Blues Imperials al wat ex-virgins aan het dansen hielp met zijn snedig slide gitaarwerk. De altijd olijke Lil’ Ed ging op het elan van de Bluesladies verder. Hell yeah.

Tegen vieren was de grote Celebrity Theatre volgelopen voor Ana Popovic. Bijgestaan door haar Amerikaanse band met Lavondo Thomas aan de bass, Adam Ahuja aan de keys en onze goede vriend drummer Stephane Avellaneda. Ana focuseerde zich vooral op haar nieuwste “Trilogy” album, Trilogy is een parel van een drieluik met heerlijke blues, funk en jazz songs, prachtarrangementen voor elk moment van de dag. De “Midday” CD werd trouwens geproduced door Tom Hambridge, de man achter Buddy Guy. Tom Hambridge vertoefde hier ook op het schip want die zou nog optreden met zijn eigen Rattlesnakes. En dat Ana terecht fier mag zijn op haar creatie bewees ook de rush naar de toonbank na het concert. De CD ging bijzonder vlot van de hand.

Tijd voor wat zydeco nu met Chubby Carrier & The Bayou Swamp Band. De alom vriendelijke Chubby zorgde voor het zoveelste feestje van de dag. Ik ben ondertussen mijn tel al kwijtgeraakt. Dit is al een dag om in te kaderen en dan moest er nog een hoogtepunt komen: Keb’ Mo’. Ooh my God, wat was dit voor een prachtconcert. Die man ketent je aandacht voor de volle 90 minuten aan zich en brengt doorspekt met zijn gedoseerde humor, de ene prachtsong na de andere. Kippevel van begin tot eind. Akoestisch, elektrisch, dobro. Het klonk allemaal zo bijzonder mooi. Please Keb, come soon to Belgium again!
De Projam voor deze nacht is voor Albert Castiglia. Albert wist ons te verrassen door een voor mij nog onbekende zangeres aan te kondigen: Nelly Travis. Ja ja en terecht hoor. Deze dame weet haar stembanden te gebruiken. Knap!

DAY 3
Het was weer een heel lange nacht, of een korte voor de slaap. Het is hoe dat je het bekijkt, want het schip is ondertussen aangemeerd in de haven van Point-à-Pitre in Guadeloupe en vanaf 8u kan je onshore om dit eiland te bezoeken. Guadeloupe is Frans overzees gebied en dat merk je meteen, maar is in mijn ogen toch een beetje aan zijn lot overgelaten. Het doet allemaal een beetje verkommerd aan. Toch zijn de mensen hier best vriendelijk en vrolijk en het was leuk even te kunnen verademen in deze Caraibische sfeer van lokale marktjes en pleintjes. Het was broeierig heet en we zochten al snel de parasols van een caféterras op waar een lokale band met wat salsa en reggea tunes onze verpozing opvrolijkte. Toen enkele cruise muzikanten de locals vervoegden was het hek weer van de dam.

Om 16u moest iedereen weer aan boord want Super Chikan ging zijn feestje van vrijdag nog eens overdoen op het pooldeck. Ikzelf keek vooral uit naar het nakende concert van The Southern Hospitality. Een aardig collectief met ondermeer JP Soars, die Blues Peer nog op stelten zette deze zomer, Damon Fowler en spring in’t veld pianist Victor Wainwright, onze kajuitoverbuur trouwens. Zij vulden alle verwachtingen meer dan in. Wat was ook dit weer een heerlijk concert. Openen deden ze met T-Bone Walker’s “The Hustle is on” en zo was de toon meteen gezet voor het hele concert. Nog mooier werd het toe Michael Ledbetter de band verdvoegde en ze een beklijvende versie van “Same Old Blues” brechten. Ja ongetwijfeld eentje voor mijn persoonlijke top 5. Zo gevarieerd, zoveel verschillende stijlen. Maar steeds zo intens gespeeld vol overgave en klasse. Mijn hoed af! En een ongeziene ambiance rond de pool … het was bovendien ook Halloween. En omdat nu eenmaal de Amerikanen hiervan een groot feest maken met verkleedpartijen alom hebben we weer ogen te kort om al die zottigheid te observeren. Ja ik miste zelfs een groot deel van Buddy Guy’s concert. Dit moet ik goed maken. Maar de show op het pooldeck was er ook weer één om duimen en vingers van af te likken. The Legendary Rhythm & Blues Revue featuring Tommy Castro Band, Mark Wenner (Nighthawks), Debbie Davies en Sugaray Rayford. Hoe kan het anders dan vuurwerk worden. Iedereen kreeg zijn deel van de show maar de finale was weggelegd voor Sugarray en wanneer deze kolos het podium betreed in maatpak en een dikke Havana tussen de vingers gaan alle registers open: “Wrapped Up”, “Blind Alley”. Dit werd een weergaloze show. Shake that ass man. Well our ship kicks ass!!!

DAY 4
Vandaag meren we aan in Bridgetown op het tropisch eiland Barbados. Ik verbaasde mij meteen van de vele blauwgele vlaggen met 50th anniversary in het straatbeeld. Ik dacht even dat men hier ondergetekende zou gaan vieren die dit jaar de kaap van 50 passeert maar de echte reden is de viering van 50 jaar onafhankelijkheid van het Brits Koninkrijk. Wat “couleur local” snuiven in de straten van Bridgetown en dan op naar de Harbour Light Beach Bar waar de Beach-Party in het sneeuwwitte zand van deze Caraibische parel aangevangen was. Selwyn Birchwood, Lil’Ed en Nick Moss zorgden voor de juiste sfeer en de verschroeiende hitte noodzaakte ons tot het nuttigen van menige “Banks”, het lokale bier dat je trouwens in volle emmers kon kopen. Niets overdreven.
Nadat onze knotsgekke taxidriver ons wegens de files (ja ja ook hier) alle achterbuurten van Bridgetown heeft laten zien, zich bovendien vastreed in die lokale favella’s en nadien bijna een paar wielen verloor door verschroeiend snel de straatborduren over te springen tijdens zijn amateuristisch bochtenwerk, maar ons dan toch ongedeerd mits wat blutsen en builen aan de terminal afzette, konden wij weer wat rustiger ademhalen en de aftersun fles bovenhalen tegen de zonnebrand op Harbour Lights.
Rond achten begaven we ons naar de Revelations Lounge alwaar Ana Popovic haar tweede concert ging spelen. Een kleinere, intiemere zaal en dat zou je ook merken aan het concert. Zij zou hier meer songs van de intiemere Blue Room CD brengen en omdat mama en papa Popovic ook aan boord waren, kon een vader-dochter duet niet uitblijven. Je moet Milutin altijd een wortel voor ogen houden om een podium te bestijgen maar als hij weet dat zijn mondharmonica idool Lee Oskar (samen met Eric Burdon lid van War) mee zou spelen, wilde Milutin voor geen geld deze gelegenheid links laten liggen. Het resulteerde in wondermooie versies van Catfish Blues” en “Evening Shadows”. Dat had Ana weer goed geregeld: een cadeau met grote rode strik. Ook songs van de jazzy “Midnight” CD van Trilogy ontbraken niet: “Waiting on You” en Tom Wait’s “New Coat of Paint”. Ik had het bier even ingeruild voor een rode Merlot. Heerlijk was dit.

Ondertussen zag je op het schip enkel maar cruisers passeren in “polka dot” outfit,
de dresscode voor vanavond. Perfecte outfit als Buddy Guy zijn derde en laatste concert gaat starten. Deze mocht ik niet meer missen. Buddy,  de 80 bereikt dit jaar, is nog steeds in bijzonder goede doen voor zijn leeftijd. Dat zagen we al in Peer. Hij doet het hier weer. De odes aan zij die ons toekijken vanuit de hemel mochten niet ontbreken. “I Just Wanna Make Love to You” is dan weer een meezinger van formaat. En Buddy wil ons ook trakteren op een nieuwe jonge Amerikaanse gitaarheld in wording: Quinn Sullivan. Ze hebben in de US nieuwe helden nodig, maar het mag gezegd, amper 16 maar wat deze jonge snaak al uit zijn gitaar tovert is niet iedereen gegeven. Hou hem in de gaten.

DAY 5
Aanmeren doen we vandaag in St. George’s op het eiland Grenada. Het kruiden eiland. Als je hier over de markt loopt, wordt je bevangen door de meest exotische en spicy geuren die je je kan inbeelden. Bovendien zijn de mensen hier zo vriendelijk en gastvrij dat het heerlijk vertoeven is op dit meest zuidelijke eilandje van de Zuid-Caraibische archipel. Ook hier slaat de hitte toe en zoeken we snel de lokale brouwsels op: STAG voor de geïnteresseerden.
En ook vandaag starten we weer om 4u op het pooldeck. Vandaag geeft Ana hier de aftrap van het feestje. Ondertussen kunnen zij die even willen verpozen op Sundeck 12,  gelegen op een king size, naar de film Johnny Winter: Down & Dirty gaan kijken op groot scherm.

Na vijf dagen moet je goed bij de pinken blijven want de kansen om concerten te gaan bijwonen die je tot dan al gemist had, worden steeds kleiner. Johnny Rawls is er zo eentje. Hij zette in mei nog de tent op stelten op Duvel Blues. Dus ik kon mij dus weer aan een uit de hand lopend feestje verwachten. De dames zijn tuk op deze soulblues en en al die swingende hips zijn een lust voor het oog. Johnny weet als geen ander op zijn publiek in te spelen. Mooi om zien is de soul train waarbij elke zichzelf respecterende cuise lady even de revue passeert in sierlijke danspasjes.

Wie wilde, kon vandaag echt zijn inspiratie vrije gang laten gaan. Het thema vanavond: Sea Creatures. En natuurlijk, plots doken er overal octopussen en kwallen in alle formaten op, hier en daar een iets subtieler zeepaardje. Als fiere Belg dacht ik even aan de mossel, maar dit zou uit de hand lopen, dacht ik.
Ik begaf mij dan ook naar een nieuw concert van de 3 dubbele Grammy awards winnaar Keb’ Mo’. Weerom puur genot. Ik moest even terug denken aan het moment de gloire vanmorgen aan de ontbijttafel toen Keb’ de olijke coffeeserver Donovan uitdaagde zijn blues zangtalent te tonen in een challenge met Keb’. Onvergetelijke momenten.

DAY 6
Dominica, onafhankelijk sinds 1978 en niet te verwarren met de alom bekende Dominicaanse republiek, is het laatste eiland dat we bezoeken. Aangemeerd in de hoofdstad Roseau en vroeg uit de veren want dit is een prachteiland. Sommigen opteren om te gaan snorkelen of zwemmen in de decors van de Pirates of the Caribbean films. Wij opteerden voor een tochtje door het tropisch regenwoud samen met Chubby Carrier. Ook de lokale pub mag niet ontbreken. De Kibuli, het lokale bier, zorgt voor de nodige verfrissing al wordt er snel overgeschakeld naar de lokale rumspecialiteiten die de bevolking je met veel plezier laten degusteren. Wat is het hier fijn vertoeven.

Ondertussen was het wat schuiven met het programma want een plaatselijke tropische stortbui, we zitten hier trouwens in het regenseizoen, gooide wat roet in het eten en alzo dienden enkele concerten op het pooldeck verplaatst te worden naar de indoor venues. Een geluk, zo’n immens schip heeft er wel wat.
Maar tegen tienen was de hemel eer opgeklaard en konden we buiten weer met volle teugen genieten van een andere grotere mijnheer Taj Mahal. Zoals steeds zittend in het midden van het podium omringd door vele gitaren, maar vooral door een indrukwekkende 7-koppige Phantom Blues Band met oa John Cleary aan de keys en Tony Braunagel aan de drums. Wie hem zag in Peer deze zomer zal het beamen. Dit is genieten met grote G.
En wanneer de bekende songs zoals “She Caught the Caty” aan bod komen is het dansfeestje weer losgebarsten.

Het waren de heren van Roomful of Blues die de jam mochten inspelen vandaag. Ze zijn al met z’n achten maar dit werd ongetwijfeld dé jam van de cruise waar zowat alle horn spelers die het schip rijk was, aan deelnamen en de gitaristen kreeg je ook nog amper geteld. Dit feestje heeft geduurd to 5 uur in de morgen. En oh ja, ook dan kan je nog even gaan chillen bij een laatste bourbon met Eden Brent in de piano bar.

DAY 7
Van Dominica terug naar Puerto Rico. Dat betekent nog een dagje cruisen op volle zee en zo begonnen we er weer aan om 10.30u. Super Friday vandaag. De eerste waarvoor we ons op de eerste rijen postvatten in de Revelations Lounge is Diunna Greenleaf. Deze rondborstige dame heeft een stem als een klok en haar présence is een act op zichzelf. Zij weet alle zielen te beroeren, krijgt een zaal muisstil en rijgt de nummers draadloos aan elkaar met humoristisch verpakte levenswijsheid. Heerlijk is dit weeral. Dit concert kent een ongeziene apotheose wanneer Nelly Travis, Selwyn Birchwood en Michael Ledbetter het podium delen met Diunna en er een liefdesspel losbarstte op BB King’s “Rock Me Baby”. Michael’s zweet barstte zich uit. Maar in alle nederigheid knielend tegenover Diunna wist hij haar toch helemaal te verleiden met de mooiste en sterkste mannenstem aan boord. Een topmoment van deze cruise en een minutenlange staande ovatie het gevolg. Hiervoor doe je het.

Nu snel naar de andere kant van het schip, en dan ben je al zo’n 300 m onderweg, want hier zou Trampled Under Foot hun laatste concert geven in de Celebrity Theatre. Het werd weerom een weergaloze show om duimen en vingers van af te likken. Rillingen gaan door je heen wanneer Danielle een sublieme versie van “It’s a Man’s world” brengt. Wat heeft deze familie Schnebelen toch talent in huis.

Het is bijna beschamend maar ik had de Neal familie nog niet aan het werk gezien op dit schip. Niet te missen dus. Geen tijd om te eten vandaag. We teren op Buddy’s Brew biertjes. Een biertje speciaal gebrouwen voor Buddy Guy’s Legends. Kenny Neal dus en die treed aan met broer Darnell op de bass, Frederick op de keys, neef Tyree op gitaar en keys. Zussen Charlene en Darlene mochten ook enkele songs meezingen en ja ook dochter Syreeta bewijst dat opvolging verzekerd is. En mama Charlene zag dat het goed was. Werk van de niewe CD Bloodline kwam ruim aan bod. Wanneer ook Chubby Carrier het podium betreedt wordt het pooldeck weer omgetoverd in een danstempel op de tonen van “Don’t mess with my tootoo”. Weer een topconcert. Deze familie zou niet misstaan op één van onze zomerfestivals.

En zo volgden er nog in lijn concerten van John Hammond, die helemaal solo na de Celebrity Theatre nu ook de Rendez-Vous lounge inpakte met ondermeer een mooi eerbetoon aan Son House op dobro. Schitterend gedaan. Albert Castiglia, Southern Hospitality, Johnny Rawls, we zagen ze allemaal nog een keertje en zo werd het tijd voor de grote finale. Keb’ Mo’ in de Celebrity Theatre en Ana Popovic op het pooldeck.
Een grote eer voor Ana om tegenover Keb” deze cruise te mogen afsluiten. En Ana deed dit met verve. Ana schitterde in haar Trilogy cover outfit. Zij besefte maar al te goed dat dit hét moment was om alle registers nog eens open te gooien. “She was a Doorman” is een cliffhanger die 2 dagen nadien nog steeds door je hersenen dwaalt. Ook meer ingetogen nummers zoals “Unconditional” komen aan bod en van deze “grand final” wilde zij ook papa Milutin laten meesnoepen. Zij brachten een heerlijk duet op Jethro Tull’s “We Used to Know”. Ana’s ogen spuwden vuur tijdens dit concert. En zij waagde zich eraan de ultieme vraag te stellen aan al deze bluescruisers: “Who did have a one night stand during this cruise?” Hier gingen menige vingertjes de hoogte in. Hopelijk werd dit niet meteen gefilmd voor de buitenwereld. En zo werd meteen de link gelegd naar haar wondermooi nummer “Train” een verhaal over een one night stand zoals Ana hem in haar verbeelding haalde en waarbij op de Trilogy CD prachtig gesoleerd wordt door Joe Bonamassa. What a final Ana, you did it!

Nu de cruise stilaan aan haar einde komt, is er van slapen gaan geen sprake meer. It ain’t over till it’s over en dus wil je genieten van elke laatste minuut die je hier nog kan doorbrengen in het gezelschap van andere cruisers en artiesten. We zamelen nog wat drankjes bij mekaar en genieten hoe Captain Kate perfect rond 5u in de morgen feilloos haar mastodont de haven van San Juan invaart. Ik heb iets met San Juan. Het zal het tweede deel van de naam van deze leuke Puerto Ricaanse stad wel zijn zeker. What else?

Beste bluesfans, put this cruise on your bucketlist. Een must voor elke bluesliefhebber.
This is paradise on earth.

Met dank aan het organiserend team uit Kansas City. Dit was zo perfect tot in de kleinste details georganiseerd.

Cruise artists coming soon to Belgium:
Ana Popovic: 10 november – Spirit of 66
Sugarray Rayford – 17 november – Muziekodroom Hasselt

MORE PICS HERE