© Rootsville.eu

Shakedown Tim and the Rhyhtm Revue
CD presentation 'Hard To Catch'


Ace Café Reet
2016, october 01


organisation: Ace Cafe

artist: Shakedown Tim

CD report: Hard To Catch

© Rootsville 2016

review & photo credits: Freddie

 

Er waren al een paar concerten in de aanloop naar de CD voorstelling van deze ritmische revue gepasseerd maar deze in ‘het’ Ace Café zal wel een andere dimensie hebben. ‘Hard To Catch’ waren Shakedown Tim and the Rhythm Revue in geen geval want naar de aanloop van het optreden toe waren ze alle vier bereikbaar voor hun talrijke fans die hier kwamen opdagen voor toch wel een thuismatch van band.

Nadat alle stress was verdwenen en nog op tijd om het 'storend' aspect voor de buren te vermijden was het moment aangebroken voor Tim, Bart, Dennis en Boss om het podium te bestijgen en deze thuishaven van goed aanvoelende muziek met hun beats te gaan vullen. Net als de doordachte keuze om hier in het 'Ace Café' een feestje te bouwen voor hun boreling was ook de keuze voor het 'maken van' wel doordacht. Als producer werd niemand minder dan de Rhyhtm 'n Blues sensatie Nico Duportal aangetrokken en na veel wikken en wegen werd het gerenommeerde 'Rhyhtm Bomb Records' als label geselecteerd. Het uitbrengen van dit album doen ze ook gepast en dit is dus naast het digitale schijfje ook nog het vinyl exemplaar en dat geeft toch altijd weer dat extra 'cachet'.

Om er meteen met de nodige schwung in te vliegen daar hebben deze 'dynamic & swingin' four' natuurlijk de nodige nummers voor en openen met het instrumentale 'Shakedown' zet den 'Ace' al meteen in vuur en vlam. Swingende grooves vullen vanaf dat moment de ruimte en hoeft het nog gezegd dat ze alle vier zich voor de volle 100% geven, of was het nog net dat ietsje meer.

'How Long', 'Wiggle Woggle' en het swingende 'Red Hair' zijn stuk voor stuk composities die het in de Rhythm 'n Blues' clubs van de dertiger jaren uitstekend zouden hebben gedaan maar nu in de 21ste eeuw klinken ze nog verfijnder, nog geraffineerder, nog zuiverder dan toen. Met de erotische vertelling 'Take Off Your Clothes' van D. McCormick krijgen we één van de twee covers die op het album hun plaatsje kregen en zo kan Tim het ook enigzins verdoezelen om uit het bed te klappen.

Uiteraard kan en mag de titeltrack 'Hard To Catch' ook niet ontbreken. Dat een nummer als het Vaudeville-achtige 'Wild Calypso Night' uit de pen is gekomen van Tim Ielegems getuigt enkel van vakkennis en zo hopen we dat ze nu al aan het vervolg aan het werken zijn want dit was zuiver een 'Feelin' Good' moment en proeft naar more, more, more...


more pics on