© Rootsville.eu

Derek, Roland, Rony Verbiest &
Steven De Bruyn


Banana Peel Ruislede
2016, oktober 17


club: Banana Peel Ruislede

artist: Derek
artist: Roland Van Campenhout
artist: Rony Verbiest
artist: Steven De Bruyn© Rootsville 2016

review & photo credits: Wim Taveirne

 

Maandagavond een optreden gedaan ter ere van 50 jaar Banana Peel te Ruiselede.  Het eerste optreden was op 15 oktober 1966 in zaal Kluize Nele, een jazz optreden van “The Cotton City Jazzband”. Voorzitter Franky van de Ginste nodigde Roland uit omdat hij als pionier van de Belgische blues scène, reeds in 1968 optrad samen met Miek en Roel.  Ook Steven De bruyn een gevestigde naam als harper en ook vaste kompaan van Roland was van de partij. De andere 2 uitgenodigde muzikanten zijn ook niet vreemd, Derek heeft ook met Steven een project lopen en Rony Verbiest is een toonbeeld van kunnen in onze jazzscène. Voor mij vier toppers op één avond, dus niet mis mee.

Toen de deuren opengingen was het zoals steeds aanschuiven voor een plaats in deze gerenomeerde jazz-en bluesclub. Het optreden begon dus een bomvolle zaal. En de sfeer was optimaal. Er werd geopend met traditional songs en met leuke covers maar met eigen interpretatie zoals Venezuela van Harry Bellafonte en I Scare Myself van Dan Hicks. Ook werden er nummers gebracht uit hun eigen repertoire. Going Down Slow (Roland Van Campenhout), Le Dernier Pli (Derek) en Drowning Sailors (The Rhythm Junks). En Rony Verbiest, accordeonvirtuoos en multi-instrumentalist, die kleurde de liedjes met zijn saxofoon, klarinet en accordeon. Gewoon super om een virtuoos als hem aan het werk te zien.

Nadien speelden ze nog liedjes als Early Morning Rain (Gordon Lightfoot), gezongen door Roland. Een prachtige versie van Vesoul (Jacques Brel) door Derek. Ook bracht Steven De Bruyn een versie van Redemption Song, dat hij leerde van zijn Skype-studente uit Kenia. Hij zei dat de meester altijd van zijn leerlingen kan leren. Super!!!

De avond sfeervolle avond werd afgesloten met oa. Plastic Jesus.  En natuurlijk moest er op aandringen van het tevreden en enthousiast publiek nog een bis nummer gespeeld worden.
Weerom een hele beleving om deze muzikanten aan het werk te zien.        

 

more pics on