© Rootsville.eu

WB & The Mercenaries
CD presentation & supp.act The Glücks


Trix A'pen
2016, oktober 20


club: Trix

artist: WB & The Mercenaries
artist: The Glücks© Rootsville 2016

review & photo credits: Freddie

 

‘Movin’ Up’ was meteen ook in de letterlijkste zin van het woord want voor de CD release party van 'Walter Broes & The Mercenaries' moesten we in de Trix upstairs naar de club. Eventjes de wenkbrauwen fronsen want het zou doorgaan in het kleine gedeelte van deze club en we hebben het hier toch over Walter Broes? Uiteraard was het uitverkocht en nu maar hopen dat we nog gaan kunnen bewegen.

Alvorens we aan het event van de avond toe waren kregen we nog een opwarmertje in de personen van 'The Glücks'. Dit duo bestaat uit Tina Ghillebert AKA Izzy en Alek Pigor AKA Pigor en zichzelf noemen ze zich Bonnie & Clyde psyched out primitive Rock-‘n-Roll Garage Fuzz Trash Punk twosome sexplosion! En dan hebben we hier een mond vol mee maar ‘glück’ stralen ze wel uit. In 2013 wonnen ze nog de finale van ‘Westtalent’ en daar waren die van oan’t zeetje natuurlijk blij mee, mij doen ze in eerste instantie denken aan Eileen Bruce en Teddy Hasper van ‘Le Chat Noir’ maar dat is ook al meer dan zes jaar dat ik deze aan het werk zag. Met nummers als ‘No Savoir’ en ‘Blow My Mind’ is iedereen hier meteen tot de orde geroepen en moet de Trix al een eerste keer op zijn grondvesten hebben gedaverd door deze ‘Trash Punk’.

Na een klein half uurtje voor de change-over komen Walter, Lieven en de nieuwe bassist de Clark (Moonshine Reunion) aanzetten om hun ding te doen. Ook al kennen de trouwe aanhangers wat er gaat komen toch doet het altijd weer deugd om onze grootmeester van de roots en rock 'n roll aan het woord te horen al beginnen ze hier met het instrumentale 'Smoker'. We komen al vlug aan titeltrack 'Movin' Up', een 'sticky' nummer dat Walter samen schreef met Micha Den Haring van T'99. Wanneer twee meesters is het vak iets op papier zetten is het nogal logisch dan dat het goed in het oor zal liggen.

Alle fans aanwezig en dat zijn ze wel allemaal hier weten ook dat Walter niet al te veel komaf maakt met bindteksten en dus is het volle 'petrol' hier in de Trix. Nummers als 'Closed' en het met rumba gespeende 'Man Child' gaan er in als zoete koek alleen het aanstekelijk 'Security' is een nummer dat ik persoonlijk wel mis op dit uitstekende debuutalbum van WB & The Mercenaries. Clark Kenis is vanaf nu de vaste bassist bij deze 'Mercenaries' en komt dus ook als geroepen om te fungeren als tweede vocals.

Tijd om ook een oude 'sniffer' op het podium te roepen met saxofoonspeler Roel Jacobs en kompaan voor 'Don't You Ruin My High' recht uit de era van ol' school Rhytm 'n Blues. Met Bo Diddley in gedachten krijgen we nog 'I Got My Own Kick Goin' maar met 'Come On Down' en 'No More' gaan we richting einde van dit feestje. Maar.... 'Dearest Darling' er is ook nog goed nieuws want de vinyl versie van deze denderende CD zit er ook nog aan te komen en dus kunnen Walter Broes en zijn Mercenaries dit feestje misschien dan nog eens overdoen ;-)

 

album report Movin Up: read more