© Rootsville.eu

Guy Verlinde & The Mighty Gators


Ootello Ezaart (Mol)
2016, oktober 21


organisation: Ootello

artist: Guy Verlinde

© Rootsville 2016

review & photo credits: Freddie

 

We schreven het hier vorige maand al. Nieuwe initiatieven in de blues moeten we blijven ondersteunen en dus zijn we weerom aanwezig bij 'Ootello' te Mol. Bij de aftrap van het nieuwe seizoen kregen ze hier internationaal volk over de vloer met name Meena Cryle & The Chris Fillmore Band en vandaag zoeken ze het hier dichter bij huis.

Eén van de toonaangevende bluesartiesten in ons land is zonder meer Guy Verlinde en vanavond is hij hier in Mol te gast samen met zijn vernieuwde Mighty Gators. Zijn laatste album 'Rooted In The Blues' kreeg niets dan positieve recensies over zich heen en vanavond is het de beurt aan de bluesliefhebbers van Mol en omstreken om daar kennis mee te gaan maken. En die omstreken strekken ver want er zijn ook fans aanwezig van bij onze noorderburen. Guy Verlinde & The Mighty Gators is blues op hoog niveau en insiders weten dat de uitstekende gitarist Toon Vlerick een andere crossroad heeft ingeslagen en dus moest Guy op zoek naar vervanging. Voor vanavond kan hij alvast rekenen op de gerenomeerde Luc Janssens aka Luke Alexander die we kennen van bij The Electric Kings, Last Call en ook van aan de zijde van Kathleen Vandenhoudt, dus voor dit optreden zit het meer dan goed. De ritme sectie bestaat natuurlijk uit bassist Karl Zosel en drummer Benoit Maddens met of zonder 'camionette' ;-).

Iedere bluesfanaat in België weet dat deze Guy Verlinde als een ware cameleon zich kan aanpassen aan het publiek. Hier in 'Theater Ootello' zijn buiten de blues-adepten ook heel wat locale muziekliefhebbers en sympathisanten aanwezig en dus grijpt hij samen met zijn Mighty Gators ook wel naar het werk uit zijn vorige album 'Better Days Ahead'. Alhoewel de eerste drie nummers uit zijn laatste album werden geselecteerd komt van het nummer 'I'd Rather Feel Lonely Tonight' weinig in huis want deze Oost-Vlaming wordt hier als een ware kempenzoon in de armen gesloten. Met als thuisbasis de 'Missy Sippy' te Gent mag en kan ook niet 'Goin' Down To Mississippi' ontbreken incluis de nodige reclame.

Alsof het hier gewijde grond is voor Guy Verlinde bedankt hij in het eerste gedeelte met nummers als 'Sacred Ground' en 'Heaven Inside My Head', songs die bij deze bluesman altijd wel ergens een verhaal in zich meedragen. Voor de pauze gaan ze eruit met wat rock 'n roll en een beetje 'Springsteen' attittude.

De tweede helft wordt met de woorden van Guy Verlinde aangevat met hetzelfde team, dus zonder vervangingen. Sommige bluesfanaten waren misschien wel een klein beetje op hun honger blijven zitten maar de schwung zou er nu meteen worden ingebracht en dus voelde de zaal als 'Feeling Alive'. De 'die-hards' weten dat Guy Verlinde het allemaal een beetje heeft geleerd van streekgenoot Marino Noppe vandaar zijn ode aan hem met 'Mr. Maxwell Street'. Het dak gaat er hier af wanneer ze aanvatten met Bill Withers zijn 'Ain't No Sunshine' met daarin een hele portie Bob Marley in verweven waarbij de vraag zich stelt...is she really gone?

Samen met zijn machtige krokodillen schakelen ze moeiteloos over naar een hogere versnelling iets wat in goede aarde valt bij de aanwezigen...Powered by The Blues! Met de bisser gaan we richting Louisiana met 'Laissez Le Bon Temps Roulez', een van oorsprong zijnde 'cajunke' maar wat uiteraard perfect past in de gecreëerde sfeer hier vanavond. Nog niet genoeg? Dan doen deze Guy Verlinde & The Mighty Gators er nog een schepje bovenop met 'The Gator Bop' en een bloemlezing uit de rock 'n roll geschiedenis...Wop bop a loo bop a lop bam boom!

Meer dan geslaagd dit 2de concert van 'Blues @ Ootello' dus nu al noteren dat op 22 april 2017 Little Steve & The Big Beat' het hier zal doen swingen en gaan we zeker en vast uit de bol op 13 mei 2017 met....Chilly Willy! Kan je zolang niet wachten, geen nood want er werd me in het oor gefluisterd dat er in december een 'Rockabilly Night' zal plaatsvinden...so stay posted!

 

more pics on