© Rootsville.eu

Black Market III (US)
supp. act Rhyhtm Turner (US)


De Loods Aarschot (Knoet)
2016, november 01


club: De Knoet Aarschot

artist: Black Market III
artist: Rhythm Turner

© Rootsville 2016

review & photo credits: Freddie

 

Het is eens iets anders. Op 1 november onze familie en vrienden herdenken die van ons zijn heengegaan en tegen de avond de vrienden gaan bezoeken die nog hier zijn.  In ‘De Loods’ hadden ze op deze avond Black Markt III op de affiche staan en dus was het moeilijk om er niet aanwezig te zijn en gelukkig was ik niet alleen en kwamen er toch wat vrienden en sympathisanten opdagen voor dit concert op Allerheiligen.

Zoals de fans wel weten zit er dit jaar een opmerkelijk figuur achter de drums die luistert naar Rhyhtm Turner. Buiten een stukje drummen heeft deze ‘spring in ’t veld’ ook nog een glasheldere stem en kan ze ook nog gitaar spelen en dus was het idee ontstaan om als voorgift deze Rhyhtm Turner nu eens haar ding te gaan laten doen. Met haar eigenste zin voor humor en enthousiasme en bewapend met akoestische gitaar en tamboerijn beklom ze in  ‘De Loods’  het podium en al vanaf ‘minute one’ konden we horen dat ze alom aanwezig zou zijn met een mix van eigen 'originals' in een jasje van ‘peace and power’.

We weten dat deze 'Rhyhtm' in de San Diego area haar eigen band heeft. Uiteraard zullen de meeste nummers die ze vanavond hier als voorprogramma weet te brengen afkomstig zijn uit het album 'Hello!' van Rhythm and the Method'. Nummers die stuk voor stuk iets aparts in zich hebben gaande van protestsong tot een hoopvolle toekomstvisie in een mix van blues, soul en reggea maar steeds met haar alom aanwezige krachtige stem.

Naast haar eigen werk neemt 'Rhyhtm Truner' ook de tijd om enkele steengoede covers op de zaal los te laten zoals 'Tom Petty' zijn 'Breakdown' of wat dacht je van een akoestische versie 'White Rabbit' waardoor het beeld van 'Grace Slick' terug opduikt. Deze 'Rhyhtm Turner' heeft zich zeer goed aangepast aan onze Europese samenleving zodoende dat wanneer ze zingt over 'mushrooms' er een smile op haar gezicht tevoorschijn komt. Sterk!!!

En toch wat fans aanwezig en na jaren van vele concerten doorheen Europa hebben deze Black Market III toch al aardig wat aanhangers. Dat Scottie en Roxy zich hier bijzonder goed thuis voelen merk je wanneer er tijdens een babbel steeds meer en meer de gedachten opkomen om zich hier of bij onze buren te gaan settelen.

Hun eigenheid van songs steken ze in een mix van roots, rock en blues en opnemen doen ze vanavond met de negro spiritual ‘Oh Mary Don’t You Weep’ een nummer dat zo vertrouwd is geworden door versies van Pete Seeger en uiteraard ‘Black Market III’ hebben opgebouwd lusten zowat alles wat Scottie en Roxy hier komen te brengen en dus wordt ook een traditionele folksong als ‘House Of The Rising Sun’ best gesmaakt waarbij we nog eens onderstrepen dat de vocale kwaliteiten van Roxanne Coverdale op een jaar tijd een enorme stap voorwaarts hebben genomen.

Van Zeppelin tot Hendrix, van country tot blues met hun eigenste 'Devil's Road' het lijken na al die jaren allemaal vertrouwde nummers te zijn geworden en dus kan er zeker ook nog een 'surfke' bij. Dit was Black Market III pur sang!!!

 

more pics on