© Rootsville.eu

DLB on Stage (indoor)
The Blues Vision
Country CookingDevant-Les-Bois
2016, november 05


organisation: DLB on Stage

artist: Country Cooking
artist: The Blues Vision

© Rootsville 2016

review & photo credits: Freddie

 

Sinds een paar jaar staat 'DLB on Stage' in onze agenda aangevinkt. Het vriendelijke welkom van onze Waalse vrienden is steeds zo hartelijk dat we nu ook maar hun kleinere indoor editie zijn gaan bezoeken. Ergens in de buurt van 'Mettet' is de blues sinds enkele jaren weer volledig tot leven gekomen. In 2014 reden we nog mee met de tourbus van Chilly Willy en hebben toen wel alle bossen in de omtrek kunnen bewonderen. Vandaag vertrouwen we dan maar weer op onze eigenste GPS om ons veilig riching Devant-Les-Bois te loodsen.

Ditmaal niet in de tent op het kerkplein maar in het aangrenzend zaaltje gaan de deuren open rond 7.30PM en openen ze hier met de nodige luister met een Vlaamse groep met name 'The Blues Vision'. Deze bluesrock formatie is uitgebouwd rond de veelbelovende gitarist Arne Demets. Als ritme sectie in deze 'The Blues Vision' zijn aanwezig drummer Klaas Desomer (Bernd was even buiten strijd en we wensen hem het allerbeste) en de andere helft van deze motor wordt ingevuld door bassist Gerben Brys. Vorig jaar brachten deze 'The Blues Vision' nog hun album 'Kind Of Blues' op de markt met daarop niemand minder dan Guy Forsyth en deze werking resulteerde ook dat Anre met Guy Forsyth destijds mee op tour mocht. Stipt op tijd deden Françoise en haar kompaan de nodige aankondigingen en die gebeurden zelfs in het Nederlands...

Openen doen ze meteen is stijl en daarvoor grijpen ze graag terug naar Hendrix zijn versie van 'Hey Joe'. We krijgen hier vandaag een andere versie te zien van Arne Demets en voor mij is dit weekelijk een aangename verrassing Blues, soms trés funky, dan weer vol rock 'n roll zoals met Chuck Berry, expect the unexpected. Het nummer ben ik vergeten maar er was er zelfs eentje bij waar hij me deed denken Dan Baird (Georgie Sattelites & The Yayhoos). Wanneer deze 'The Blues Vision' dan nog komen aanzetten met een stukje uit Johnny Rivers zijn 'John Lee Hooker' van de nu toch legendarische 'Live at The Whiskey à Go Go' mogen en moeten ze ook van mij een bisser brengen en dat is dan Jimi Hendrix zijn 'Voodoo Chile' en hebben we de familie Demets dan ook dadelijke verteld dat we van 'deze' Arne nog wel meer willen zien en horen...

Na deze degelijke en aangename blues-ontmoeting is het nu tijd voor iets gans anders. Met 'Country Cooking' krijgen we als hoofdschotel een band die het gaat zoeken in een mix van rock 'n roll & country en naar de normen van onze Waalse vrienden is dit zeer zeker opmerkelijk te noemen. Eerder dit jaar brachten deze 'chefs' hun album 'Hanging On a Laundry Line' uit waarvan de release party in 'Le Petit Tonneau' werd gehouden, een feestje waar hier wel eens een gevolg zou kunnen worden aan gegeven.

Met vijfen op het kleine podium en dan nog allemaal zeer beweeglijk dat moet een feestje geven. Na een toch wat chaotische soundcheck is er vooraan het podium geen aankomen meer aan en dus hou ik het fotografisch gedeelte al vlug voor bekeken. Niet ook meteen van de minsten want deze 'Country Cooking' brachten het toch al tot in de 'States'. Wat meteen opvalt is dat ze een grote aanhang hebben en dus kunnen we stellen dat ook dit genre hier meer dan leeft bij onze Waalse vrienden.

Zelf Little Walter zijn 'My Babe' weten deze heren in een rock 'n roll jasje te steken en het werkt nog ook. Met nummers als 'Sweet Home Alabama' en 'Johnny Be Good' lijkt aan dit feestje maar geen eind te gaan komen en dus hang ik mijn 'Blue Suede Shoes' maar aan de haak en zoek backstage voor wat verpozing en proberen zo erachter te komen wat er volgend jaar in de tent op ons zit af te komen...so keep posted!!!

more pics on