© Rootsville.eu

Black Market III (US)
supp. Dries One-Man-Blues (B)


De Mooie Molen Roeselare
2016, november 06


club: De Mooie Molen

artist: Black Market III
artist: Dries© Rootsville 2016

review & photo credits: Wim Taveirne

 

Wat kon ik meer doen om mijn verjaardag af te sluiten? Juist nog een optreden meepikken in de Mooie Molen. Op de affiche stonden Dries’ one man band en Black Market III. Dries' One Man Blues, een jongeman uit Gistel opgegroeid met de blues klanken. Op zijn 16e lag er een harmonica onder de kerstboom. Totaal geen kennis van welk instrument dan ook, ging hij de uitdaging aan. Na wat proberen mee te spelen met zijn favoriete blues nummers kwam er na enkele maanden toch al iets uit. Hij was klaar om zich te bewijzen en ging af en toe samen spelen met een vriend die gitaar speelde. Al snel zat zijn vriend op de drumstoel en bestuurde de kick en hi-hat in de goede richting.

Dries nam de harmonica en zang voor zich. Dankzij zijn vriend heeft hij enorm veel geleerd en na enkele keren had hij de smaak al te pakken. Ondertussen had hij een optreden gezien van 'Tiny Legs Tim', 'die man was gewoon fantastisch' sprak hij. Geïnspireerd door Tiny Legs Tim ging hij dan ook zelf aan het werk. Dries' grootvader had een gitaar geschonken waar Dries al snel zijn favoriete blues patroon kon op spelen. Ook fabriceerde hij al snel een doos door middel van wat hout en een microfoontje en zo was ook zijn basdrum geboren. Het was bijna onmogelijk om al de instrumenten tegelijk te bespelen maar hij begon zich alsmaar meer en meer te amuseren. 'It's all about having fun' sprak hij. Op zijn 20ste is het one man - gedoe echt begonnen. Op zijn 20ste is het one man - gedoe echt begonnen. Dries brengt onder meer nummers van George thorogood, Willie Dixon, Seasick Steve, Robert Johnson,...

Het was niet de eerste keer dat hij de opener was voor een avondtje blues in de Mooie Molen te Roeselare. En dat hij dit niet erg vind op was er aan te zien. Hij ging er onmiddellijk stevig in met ritme volle blues songs met o.a. Move it on over van George Thorogood, Ramblin' on my mind van Robert Johnson en een prachtige versie van Rollin' and tumblin'. Verder waren Bad Boy en Crazy Bout you songs die het aanwezige publiek deden genieten. Dries gaf net zoals de vorige keer dat ik hem zag het volle pond en dat werd geapprecieerd door het publiek.

Zelfs Scottie Blinn van Black Market III sprak bij zijn intro zijn respect voor Dries uit en vroeg nogmaals een applaus voor deze jongeman. Zeker een aanrader deze Dries’ one man blues band. Daarna kwam de Black Market III. Bij aanvang hij Dries nog een dikke pluim voor zijn optreden. Voor BMIII komt er stilaan een einde aan een tour van 4 maanden Europa met als vaste bezetting Scottie 'Mad Dog' Blinn en vrouwtje Roxy Coverdale aan de bass. Vorig jaar zat Scottie's zoon Jackson nog achter het drumstel maar deze is nu DJ in de LA area. Tijdens de opnamen van het album 'Black Country, een hommage aan Led Zeppelin, leerde ze Rhyhtm Turner kennen en werd deze spring in 't veld nu de nieuwe drummer. Ook zij heeft in de San Diego scène haar eigen band 'Rhyhtm and The Method' en ze is er eentje die van vele markten thuis is.

Met It's My Soul werd er onmiddellijk stevig tegengegaan. Met liedjes uit hun CD Vanarchy (live) brachten ze eigen nummer en covers van Neil Young (Old Man) en Tom Waits (Lucidia). Zangeres Roxanne Coverdale bracht met haar mooie stem het welgekende ‘House Of The Rising Sun’ en Kasmir van Led Zeppelin uit hun laatste album.

Andere eigen nummer van hoog gehalte waren Bad Luck, After Dark en When The Sun Goes Down. Als toetje kregen we nog Voodoo Chile van Jimi Hendrickx en zo laat Scottie Blinn zien dat er ook heel wat blues in hem schuilt. Voor mij en het aanwezige publiek was ook dit optreden meer dan geslaagd...


more pics on