© Rootsville.eu

Ana Popovic (US/RS)


Spirit of 66 - Verviers
2016, november 10


club: Spirit of 66

artist: Ana Popovic© Rootsville 2016

 

 

Ana Popovic is onmiddellijk na de ‘Legendary Rhythm & Blues Cruise’ aan haar European Fall Tour begonnen en hierin valt maar één concert dat we deze blues-diva op eigen bodem kunnen gaan bewonderen en dit is uiteraard in ‘The Spirit of 66’ te Verviers. Het moet zijn dat 'Françis' een goede band heeft met enkele gitaargodinnen want deze Ana Popovic is er steeds bij hier in Verviers.


Uiteraard is de Europese begeleidingsband van Ana ook weer trouw op post met aan de keyboards Michele Papadia en haar vaste ritme sectie hier op ons continent, de dynamische 'batteur' Stephane Avellaneda en de even energieke bassist Roni Jonker. Alle ingrediënten zijn hier aanwezig, volle spirit, trouwe fans, een band die er zin in heeft dus without further ado here is Ana Popovic and band.

Tijdens de maand mei heeft Ana nogmaals haar fans met verstomming verslagen en zelfs voor de Die-Hard fans was dit een openbaring van jewelste. Haar nieuwe album lag in de winkel en wat voor één. Met deze ‘Trilogy’ snoert ze vriend en vijand de mond en voor mij was het Jazz gedeelte zelfs van een andere orde zodanig dat ik deze Ana Popovic wel eens zou zien optreden met alleen maar dit repertoire al zouden haar trouwste fans dan misschien wel onmiddellijk beginnen steigeren.

Vandaag staat er zowat alles op het programma, something old, something new and something blue en om met het oudere werk te beginnen start ze als intro met haar Ana’s Shuffle waarna het lont al dadelijk wordt onstoken met ‘Can You Stand The Heath’ uit haar gelijknamige album uit 2013. De energie die Ana uitstraalt en dit samen met haar uitstekende band draagt ze over naar de ganse ‘Spirit’. Haar excellente gitaarspel met of zonder slide in begeesterend te noemen en al heb je deze dame al enkele maal kunnen bewonderen ze blijft je inspireren.

Na ‘Object Of Obsession’ kan en mag werk uit haar laatste albums niet ontbreken en zo krijgen we een gans verhaal bij het nummer ‘She’ Was A Doorman’ en ‘If Tomorrow Was Today’. Na ‘Johnny Ray’ krijgen we zelfs een stukje uit haar Jazz album met het uitstekende ‘Waiting On You’. Uit het ‘funk’ gedeelte van deze Trilogy krijgen we nog ‘Woman To Love’ en lijkt het erop of Roni een workshop heeft bijgewoond van Nile Rodgers, c’est freak!!!

Bij de eerste noten van 'How Do You Learn To Shake Like This' lijkt het wel of de ganse 'Spirit' wil daar op antwoorden tot de monden openvallen bij het instrumentale 'Navajo Moon', een zeer intens en prachtig staaltje gitaarwerk. 'Show You How Strong You Are' loopt een beetje uit in een medley'ke en dan lijkt het erop dat het gedaan is. Natuurlijk is dit buiten haar trouwe fans gerekend want zij blijven klappen tot deze Diva zich terug op het podium komt te begeven. We krijgen nog het energieke 'Count Me In' en echt aflsuiten doet ze met 'Train' en daarbij dwaalt de geest van Joe Bonamassa hier ook rond...

 

more pics on