© Rootsville.eu

Black Market III (US)
supp. act Rhythm Turner (US)


The Maple Ertvelde
2016, november 14


club: The Maple

artist: Black Market III
artist: Rhythm Turner© Rootsville 2016

review & photo credits: Marcel

 

Eindelijk de kans eens om naar The Maple af te zakken. In al die jaren was ik er nog nooit geraakt, shame on me !

Deze keer kregen we de kans om Black Market III aan het werk te zien. Dit, uit San Diego Californië afkomstige trio is sinds augustus bezig aan een succesrijke Europese tournée, welke thans bijna ten einde is. De band werd in 2011 gesticht door Scottie “Mad Dog” Blinn, de vroegere frontman van The Mississippi Mudsharks. Verder wordt hij bijgestaan door zijn vrouwtje Roxy Coverdale aan de bass en Rhythm Turner aan de drums. Deze vervangt zoon Jackson die thans DJ is in en om LA.

De tour is gebouwd rond hun nieuwste en ondertussen al 4de album “Black Country”, wat een hommage moet zijn aan Led Zeppelin. Ik was benieuwd. Voor een maandagavond was de zaak redelijk goed volgelopen en naar goede gewoonte kwamen we natuurlijk ook een portie oude bekenden tegen.

De avond werd in gang getrapt door Rhythm Turner zelf. Rhythm heeft haar eigen band: Rhythm and The Method, maar nu toert ze met Scottie en Roxy en bracht ze een viertal songs van eigen hand, waaronder een schitterende versie van CCR’s ‘Born On The Bayou’. Prachtige stem en een korte set in de stijl van de beste Amerikaanse singer-song writers.
Dit was voldoende om de zaal wat op te warmen voor de hoofdact, Black Market III. Rhythm kroop terug achter haar drumstel waarop Scottie het startschot gaf voor wat een zeer energieke muziekavond zou blijken te worden.

Ik vond het heel erg dat, na al die jaren, het slechts de eerste maal was dat ik de band aan het werk zat. Echter, ik heb het mij zeker niet beklaagd. De energieke speelstijl van Scottie en de goede verstandhouding in de ritmesectie tussen Rhythm en Roxy, maken van de band een nauwsluitend geheel. Ze kwamen hun nieuwste cd promoten en we kregen een steengoede versie te horen van ‘Kashmir’, gezongen door Roxanne.  Ik was redelijk onder de indruk van haar mooie stem. Volgens de insiders heeft ze de laatste jaren redelijk vooruitgang geboekt en dat was zeker te horen. Ze mocht zich trouwens nog eens op het voorplan zingen bij ‘House Of The Rising Sun’ en Pete Seegers ‘ Mary Don’t You Weep’.

Verder konden we nog genieten van zaken als ‘Devils Road’ of ‘Black Roses’, er werd nog een geweldige drumsolo van Rhythm bovenop gegooid, wat boogie , een slowblues en zelf een surfnummertje om de boel compleet te maken. Een rijk gevulde avond waarbij de fans nog een toemaatje kregen in de vorm van Tom Waits ‘Lucinda/Ain’t Going To The Well’. Als laatste uppercut kon dit wel tellen.

Het was er boenk op geweest en de fans konden tevreden in de mistige nacht huiswaarts trekken. Bedankt Ivan Bonne en crew om deze geweldige band naar Zelzate te halen. Bedankt Black Market III om mijn een geweldige avond te bezorgen, jullie hebben er een fan bij.

Marcel.

More pics...