© Rootsville.eu

Doug MacLeod (US)


Missy Sippy Ghent
2016, november 15


club: Missy Sippy

artist: Doug MacLeod© Rootsville 2016

review & photo credits: Freddie

 

Hoog bezoek op dinsdag tijdens de clubconcerten in de Missy Sippy want niemand minder dan meester storytellin' Doug MacLeod maakt hier vandaag zijn opwachting. Zijn aantreden geeft de zekerheid dat het een zeer warme en aangename avond zal gaan worden want de 'stories' voorafgaand aan zijn nummers zijn zeker zo aimable als de songs zelve. Wat ook een certitude is hier in deze Gentse juke-joint is de vriendelijkheid waarmee Missy Marie weer iedereen welkom heet in haar kroeg en nadat Sippy Jelle de artiest en PA'er van zijn homecookin' food heeft voorzien kan hij dadelijk aan het werk achter de tap...ja Jelle er zullen altijd werkpaarden blijven bestaan;-)

Het mag buiten dan al herfst zijn met een knipoog naar de winter hier binnen in de 'Missy Sippy' is het lekker warm en dat kan er alleen nog behaaglijker op worden eens Doug aanzet voor een met voorsprong intiem en warm aanvoelend concert vol met humoritische kwinkslagen want zo kennen we deze singer-songwriter. Het toeval wil dat dit seizoen het allemaal akoestische clubconcerten zijn maar niemand, maar dan ook niemand die daar om geeft want tot nu toe waren ze allen meer dan top! De 'doormen' Tim en Guy moesten bijna een oude hit van Jimmy Frey van onder het stof vandaan halen, zo van...duw een beetje er kan nog altijd eentje bij!

Doug MacLeod heeft al een resum prijzen in de wacht kunnen slepen en recent won hij nog de Blues Music Award als beste akoestische artiest en de 'Blues Blast Music Award' als mannelijke muzikant. Doug heeft een ellenlange lijst van albums en trad op met verschillende grote namen in de blues als er zijn George 'Harmonica' Smith, Big Joe Turner, Pee Wee Crayton, Eddie 'Cleanhead' Vinson, Lowell Fulson en Big Mama Thornton. Zijn meest recente album dat hij uitbracht in 2016 is 'Live In Europe' en Europa en zeker de Lage Landen draagt deze Doug MacLeod diep in zijn hart waardoor hij een grote schare fans heeft kunnen opbouwen en daarmee heeft Theo Looijmans als bookingsagent zijn handen vol.

Vanavond opent hij met het verhaal van een vrouw uit Baton Rouge en samen met enkele sappige details gaat de aanzet voor deze avond over een 19-jarige die de liefde als een echte vrouw kon bedrijven, haar naam...'Raylene'. Wanneer iedereen in de juiste mood is gaat hij verder met 'The Night of the Devil's Road', en weer gaat het over een vrouw. Bij dit nummer wordt de show wel gestolen door het grillige brandalarm van de 'Missy Sippy' waarop gevat gereageerd wordt uit de zaal met 'Doug you're on fire'! en zelfs dit kan 'Dubb' niet uit zijn lood slagen. Doug MacLeod kreeg 'Dubb' als nickname trouwens van één van zijn voorbeelden George 'Harmonica' Smith.

Na het verhaal over de vergelijking van Miller Light met Duvel gaan nummers als 'Home Cookin'' en het verhaal over de 'New Panama LTD' er vlotjes in en zelfs het op de grond keilen van een dienblad gaf bij Doug het gepaste einde voor deze 'train song' van net iets meer dan 10 minuten en net als alle andere avonden is dit clubconcert weer van een zodanig hoog gehalte dat het voor Guy en Tim moeilijker en moeilijker wordt om dit telkens weer te verbeteren. Voor de liefhebbers van de verhalen van Doug MacLeod kunnen we nog dit meegeven. In 2017 is er een nieuwe tour met een nieuw album maar het allerbeste is dat er een DVD in de maak is met enkel de verhalen van deze Doug MacLeod en dit is zeker en vast iets om naar uit te kijken.

more pics on