© Rootsville.eu

Sugaray Rayford (US)


MOD Hasselt
2016, november 17


organisation: Move2Blues

artist: Sugaray Rayford

© Rootsville 2016

review & photo credits: Freddie

 

Vanavond moet Danny Guilliams van Move2Blues zijn belofte nakomen want al lang heeft hij aangekondigd dat Sugaray Rayford hier in de MOD zou aantreden met blazers. De vorige keer dat deze imposante bluesman hier zijn opwachting kwam maken was op 20 november 2014 en toen werd het reeds een feestje. Deze zomer op Gouvy Blues zag ik Sugaray Rayford incluis en blazers sectie en eerlijk, ik moet er nog van bekomen dus hopen we dat het hier in de club van Move2Blues weer een party van jewelste zal zijn.

Met zijn vaste begeleiders als  Gino Matteo, Ralph Carter en Lavelle Jones en aan de keyboards Drake 'Munkhaird' Shining mag je ervan op aan dat hier een stevig nummertje zal worden opgevoerd. De blazers van dienst zijn de Britten Aaron Liddard op sax en trompettist Giles Straw.

De ‘Sugaray Rayford Blues Band’ vliegt er meteen in met ‘Reserve Box Shuffle’ als intro en we voelen het tot in onze kleine teen dit zou een concert gaan worden om ‘U’ tegen te zeggen en daar hadden de blazers zeker hun aandeel in. Veel soul in de blues met 'Big Love' en krijgen we al meteen een onvermijdelijek versie van 'Born Under a Bad Sign'. Dit was het zowat voor het rustigere gedeelte want wat nu volgde was gewoonweg explosief. Never seen Sugaray like this before.

Met nummers als 'South Side Of Town' en 'Call Off The Mission' leek het wel of deze imposante verschijning hier op handen werd gedragen. Iedereen die niet bevangen werd door de warmte lit zich meedragen door het enthousiasme dat deze Sugaray weet over te brengen. Ook voor Gino waren ze vanaf het begin al komen aandraven met een ventilator en het zweet bleef van de band en zijn fans gewoon afdruipen alsof het 'Cold Sweat' leek.

Met 'Cold Sweat' ging Sugaray en zijn band een beetje freewheelen en kregen we flarden van een 'Shake Ratlle and Roll' en 'The Blues Is Allright' wat de temeratuur nog eens extra deed stijgen. This is not black, this is not white, this is the blues en zo beleefden we weerom een memorabele avond hier bij Move2Blues met bissers als 'Take Away This Blues' en that's the way that we feel....

Nu kunnen we na dit concert van Sugaray Rayford officeel melden dat er een nieuwe sauna in Hasselt zijn deuren wist te openen...